Volledig scherm
© Frans Nikkels

Lossers stel heeft sinds kort een eigen kapelletje

LOSSER - Karin en Edwin Reuver uit Losser hebben sinds dit weekeinde bij hun woning aan de Honingloweg in Losser een eigen kapelletje. Pastor Bert Huitink heeft deze afgelopen weekeinde ingezegend. De kapel, opgebouwd uit Bentheimer zandsteen, staat er vooral uit nostalgische overwegingen.

Op het platteland werd vroeger meer dan eens een kapel opgericht om te kunnen bidden voor een goede oogst. Of om boze geesten te kunnen verjagen. „Ik ben gek op oude tradities”, vertelt Edwin Reuver, die de kapel zelf heeft gebouwd. „Vroeger had bijna elke grote boerderij in Twente en de Achterhoek een mooie kapel. Dat vind ik mooi. Bovendien ben ik katholiek. Ik heb het er met pastor Bert Huitink (inmiddels werkzaam in Tubbergen red.) wel eens over gehad. Hij vond het een goed en mooi idee en bood ook aan de kapel in te zegenen.”

Overladen met telefoontjes
Dat gebeurde afgelopen zaterdag. „Het was eigenlijk niet de bedoeling er verder ruchtbaarheid aan te geven. Maar we werden vanmorgen overladen met telefoontjes. Mensen willen de kapel graag zien en vragen zich ook af waarom we het gedaan hebben.”

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (38%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (54%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (7%)
747 stemmen