Foto: ANP
Volledig scherm
Foto: ANP

Losserse (19) slachtoffer van verspreiden sekstape via Whatsapp

LOSSER - Een jonge vrouw uit Losser die zich tijdens seks liet filmen door de jongen met wie ze in bed lag, heeft aangifte bij de politie gedaan. De sekstape die de jongen met zijn mobiele telefoon maakte, is de afgelopen dagen namelijk razendsnel rondgestuurd via de berichtenservice Whatsapp.

De 19-jarige scholiere is zwaar aangeslagen. Ze heeft al haar profielen op internet, zoals Netlog, Facebook en Twitter verwijderd. Op Twitter werd ze door anderen als ‘slet’ neergezet en werden oproepjes geplaatst met haar naam en een telefoonnummer: ‘gratis seks, bel.....’ Haar ouders willen op het hele gebeuren niet in gaan. „We hebben het al moeilijk genoeg.”

Het ouderlijk huis van de betrokken jongen, die in Glanerbrug woont, is besmeurd met verf, mogelijk als een wraakactie voor het verspreiden van het filmpje. Hij is zelf ook vluchtig met zijn gezicht in beeld.

De politie Oost-Nederland bevestigt het onderzoek, maar doet ‘omdat het zo gevoelig ligt’, op dit moment geen nadere mededelingen. De jongen zou het filmpje naar zijn ex-vriendin hebben gestuurd, om haar te laten voelen dat hij ook wel andere meisjes kon krijgen. Of hij het filmpje ook zelf met anderen heeft gedeeld, is onbekend en is onderdeel van het onderzoek.

Volgens een woordvoerder van justitie is het verspreiden van de video strafbaar als het zonder toestemming is gebeurd. „Het rondsturen via Whatsapp wordt gelijkgesteld met het ongeoorloofd plaatsen van een video op intenet”, aldus woordvoerder Barbara van Heerde van het Openbaar Ministerie. „Het leidt tot smaad.”

De 19-jarige is niet in het geheim gefilmd. Ze wist dat de jongen haar opnam - vraagt dat in het filmpje ook aan haar bedpartner - maar verzette zich daar niet tegen.
Volgens Van Heerde maakt dat niets uit. „Ze heeft niet gewild dat iedereen het kon zien."

Oldenzaal e.o.