Volledig scherm
© pixabay.com

Losserse brandstichter (20) hoeft niet langer te zitten

ALMELO/LOSSER - De samenleving is er meer mee gebaat dat de verdachte brandstichter Jeffrey K. (20) wordt behandeld aan emotionele remmingen en manco’s dan dat de Lossenaar tijden achter de tralies verdwijnt. Officier van justitie Alrik Nettenbreijers vindt dat de jeugdig ogende Tukker met 234 al uitgezeten dagen hechtenis lang genoeg is opgesloten.

Hij eiste woensdag aanvullend 131 dagen voorwaardelijk en 150 uur taakstraf. Het Openbaar Ministerie vindt dat het jeugdstrafrecht moet gelden. „Het voorkomen van recidive is het belangrijkste.”

Bewezen
Omdat bij zes brandstichtingen steeds dezelfde modus operandi is gevolgd, acht de aanklager bewezen dat Jeffrey K. de dader is. De verdachte bekende zes brandstichtingen bij de politie, maar trok twee bekentenissen in: aan een wasmachine op zolder en een telefoon-oplader in de keuken.

Onderzoek
De Twentenaar is onderzocht in een forensische justitiekliniek voor jongeren. K. was ‘heel blij’ met het lijvige rapport van de deskundigen. Zij noemen hem geen pyromaan, maar iemand met een onderontwikkeld gevoelsleven.

Vonnis 10 augustus.

Oldenzaal e.o.