Volledig scherm

Losserse cafe's lopen flinke omzet mis door 'vroeg' sluitingsuur

LOSSER - De vier cafe's in het centrum van Losser zijn tot nu toe zo'n 300.000 euro omzet kwijtgeraakt door het strenge handhavingsbeleid van het sluitingsuur door de gemeente Losser. Dat schrijft voorzitter Marco Padberg van Horeca Nederland afdeling Losser in een brief aan de gemeenteraad.

Burgemeester Michael Sijbom houdt momenteel strikt vast aan het sluitingsuur van 02.00 uur in de weekeinden. Hij doet dat omdat omwonenden in het centrum hebben geklaagd over overlast veroorzaakt door cafe-bezoekers. Sijbom is in gesprek met de omwonenden om tot een aanvaardbare oplossing te komen. Tot dat moment houdt hij vast aan 02.00 uur.

Voordat de problemen ontstonden gold voor de cafe's ook de sluittijd van 02.00 uur, maar daar werd niet streng op gelet. In de regel bleven de cafe's daardoor langer open.

De cafe-eigenaren dringen er bij de gemeenteraad op aan met een snel besluit te komen. De huidige 'vroege' sluiting in de weekeinden heeft de vier cafe's samen al zo'n drie ton aan omzet gekost, hebben ze zelf berekend.

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (42%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (50%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (8%)
987 stemmen