Volledig scherm
Lies ter Haar (Burgerforum) heeft net als het gros van haar politieke collega's grote moeite met de notitie over het nieuwe subsidiebeleid

Losserse clubs in verzet tegen subsidiebeleid

LOSSER - Zowel de politiek als veel Losserse verenigingen proberen wethouder Marcel Wildschut op andere gedachten te brengen ten aanzien van het nieuwe subsidiebeleid

In de nieuwe opzet verliezen 45 clubs en instanties in twee jaar tijd de subsidie van een tientje per (jeugd)lid per seizoen.
KVV Losser heeft gisteren een brief opgesteld, die ging naar het college van B & W, de fractievoorzitters en de participatieraad. KVV Losser zegt de logica in het nieuwe beleid te missen en wil uitleg.

Wethouder Marcel Wildschut legde vorige week uit nu geen grip te hebben op de besteding van de subsidiegelden. Clubs zouden daarbij zelfs het salaris van de hoofdtrainer gedeeltelijk kunnen betalen. KVV is van mening dat de club precies kan aangeven waar de subsidie voor wordt gebruikt.


KVV Losser wil een bijeenkomst opzetten met aan de ene kant de vier voetbalclubs, handbalclub Combinatie’64 en gymvereniging AGVL en aan de andere kant de fractievoorzitters van de vijf politieke partijen. De gemeenteraad beslist over enkele weken over het beleid.

De politieke fractie die op dit moment het sterkst afstand neemt van het beleid van Wildschut is de VVD. „Wat ons betreft mag dit plan zo de papierversnipperaar in”, schrijft de partij op haar eigen site. Burgerforum (Lies ter Haar) steunt het nieuwe beleid ook niet. „Zowel inhoudelijk als procedureel zijn er fouten gemaakt. Het is wat ons betreft onvoldoende. En dan moet je het opnieuw doen.” Het CDA is het ook niet eens met het beleid. „Dit kunnen we niet verdedigen”, zegt Ellen Visschedijk. "Niet rijp voor besluitvorming."


Openlijke steun krijgt KVV Losser van Jaimi van Essen van coalitiepartij D66. „Clubs die maatschappelijk actief zijn moeten daarvoor beloond worden. KVV doet dat met de gehandicaptensport. Zij mogen op financiële steun rekenen. Daar is dit beleid voor bedoeld.”

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (42%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (50%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (8%)
931 stemmen