Volledig scherm

Losserse klootschieters Kolkersveld weer terug op eigen veld

OVERDINKEL - Leden van klootschietvereniging Kolkersveld kunnen weer terecht op eigen baan. Natuurgebied is gekocht door Landschap Overijssel

Landschap Overijssel heeft het tien hectare grote natuurgebied gekocht van de erven van Heek. Zondag, bij het begin van de competitie, kunnen vijf teams hun thuiswedstrijd ‘gewoon’ op vertrouwde grond spelen. De gebruikersovereenkomst met Landschap Overijssel heeft een looptijd van 30 jaar.


Over het exacte aankoopbedrag wil de nieuwe eigenaar geen mededelingen doen, maar ligt stukken lager dan wat de erven aanvankelijk vroegen. „Voor ons”, zegt Jacob van Olst namens Landschap Overijssel, „zit het mooie van Kolkersveld in het samenspel tussen sport en natuur. Voorlopig worden er nog geen nieuwe wandelpaden aangelegd. Het kunstwerk ‘Zure Regen’ plaatsen we niet terug. We houden het gebied zoals we het nu hebben gekregen.”


Iets meer dan een half jaar geleden liep de dertig jaar durende gebruikersovereenkomst tussen de gemeente en de erven Van Heek af. De gemeente wenste geen partij meer te zijn, waarop Kolkersveld tot overeenstemming moest zien te komen met de erven Van Heek. Aankopen van het terrein zat er niet in en een verhoging van 125 procent van de huur kon de vereniging ook niet ophoesten. Daarop werd de baan gesloten.


Uiteindelijk meldde Landschap Overijssel zich als gegadigde. Deze week bereikten beide partijen een akkoord. De baan is deze week door een loonwerkersbedrijf weer in perfecte conditie gebracht. Kolkersveld heeft de nieuwe eigenaar wel de garantie moeten geven dat ze over geld beschikt om de baan de komende 15 jaar te huren. Daarvoor worden certificaten van 50 en 100 euro uitgegeven. Het totale bedrag gaat op een aparte bankrekening.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Oldenzaal e.o.

poll

Goede zaak dat er duidelijkheid is over toekomst van Aloysiusschool

  • Mee eens, er wordt al te vaak en te lang getreuzeld in de politiek (67%)
  • Wat was er nou eigenlijk op tegen om nog drie maanden te wachten? (17%)
  • Een cultureel centrum op die plek was natuurlijk nog veel beter (16%)
483 stemmen