Volledig scherm
Mary-Ann Ferris uit Losser deed mee aan tv-programma First Dates. Butler Roderick bleek geen match. © Videostill uit First Dates

Losserse Mary-Ann (54) matcht in ‘First Dates’ niet met butler

De Losserse Mary-Ann Ferris was donderdag te zien in het populaire tv-programma ‘First Dates’. Daar werd ze gekoppeld aan butler Roderick. Maar van een match was geen sprake.

Wat was je eerste gedachte toen je hem zag?

„Het was natuurlijk best een opvallende verschijning. Hij zat compleet in butlerkostuum, inclusief witte handschoentjes aan de bar. Dus heel eerlijk: ik dacht o my god, dat heb ik weer. Ik durfde er ook niet naar te vragen, misschien had ’ie wel een kunsthand. Het is ook best gek, als je stripper van beroep bent, ga je toch ook niet in die outfit op date?”

Snap je waarom je aan hem werd gekoppeld?

„Dat wel. Ik had aangegeven dat ik val op nette mannen die zich een beetje houden aan etiquette. Geen lomperiken. En daar voldeed hij overduidelijk aan. Maar verder was er geen klik. Hij was mij te rustig. Een beetje saai. Gelukkig vond hij het andersom ook geen match, dus het was verder niet pijnlijk. ”

Hoe kijk je terug op de uitzending?

„Ik heb donderdag met een groep vrienden zitten kijken, dus ik heb door de rumoer niet alles kunnen volgen. Maar ik ben wel bij dat ik respectvol ben gebleven naar hem toe en hij ook naar mij. Je kunt iemand op tv al snel voor schut zetten. Ik heb me bijvoorbeeld ook niet uitgelaten over het feit dat hij in een andere outfit terugkwam van het toilet. Terwijl ik dat best vreemd vond.”

Heb je veel reacties gehad?

„Heel veel. Ik krijg veel vriendverzoeken op Facebook van mannen. En ook mijn klanten (in haar winkel Senequier in Losser, red.) komen enthousiast binnen en noemen me BN’er. Ook op Twitter zijn mensen positief, maar soms ook best hard. Zo was er een opmerking over mijn ‘te rode’ outfit, en iemand vond dat ik onder een steen had geleefd omdat ik de naam van Thierry Baudet verkeerd uitsprak. Maar ach, daar trek ik mij niets van aan.”

Zou je het nog eens doen?

„Dat vroeg de regisseur me ook. Ik zei dat ik erover na zou denken. Ik sluit het niet uit. Maar misschien dient zich in de tussentijd ook wel een leuke man aan.”

Bekijk hier het fragment uit First Dates terug

Oldenzaal e.o.