Volledig scherm

Losserse muziekschool naar Twents Carmelcollege

LOSSER Muziekonderwijs in Losser wordt komend jaar nog in muziekschool De Sleutel gehouden. Daarna trekt muziekschool in bij Twents Carmelcollege (TCC), dat school aan Oranjestraat ingrijpend gaat verbouwen

Er moeten voor de verhuizing van De Sleutel nog wel nieuwe financiële afspraken worden gemaakt tussen de gemeente en het TCC. Die gesprekken worden de komende maanden gevoerd. De afspraken hebben te maken met het dubbele gebruik van de school. De gemeente draagt al 2,75 miljoen euro bij aan de ver- en nieuwbouw van de school aan de Oranjestraat, waarin ook een grote aula komt. Die is goed te gebruiken voor uitvoeringen van de muziekschool.

Maatschappelijk
„De keuze voor het Twents Carmel College past in ons streven om maatschappelijk vastgoed een bredere functie te geven”, meldt wethouder Joop Hassink. „Een school staat het grootste deel van de middag en de avond leeg. Met het laten ‘landen’ van het muziekonderwijs in het Carmel creëren we een ideale combinatie. Ook al omdat er al een sterke link ligt tussen het Twents Carmel College en de muziekschool.”

Oldenzaal e.o.