Volledig scherm

Losserse raad wil niet meer betalen voor afval

LOSSER - Het gaat goed met Losser, toch wil het college het tarief voor de afvalstoffenheffing verhogen. Dat valt verkeerd, zo bleek dinsdagavond tijdens de bespreking van de programmabegroting

Fractievoorzitter Ellen Visschedijk van het CDA vond het tijdens de gecombineerde commissievergadering Ruimte en Bestuur zelfs ronduit onverstandig om de afvalstoffenheffing te verhogen. „Juist nu ook het dividend van de Twence in 2018 niet meer gebruikt gaat worden voor een nieuwe Agenda van Twente, zou het aannemelijker zijn dat de tarieven verder omlaag gaan. Al helemaal als we straks ook nog eens overgaan op diftar.”

Financieel voordeel
Ze kreeg hulp van alle partijen Jaimi van Essen (D66): „Bij het nog nadrukkelijker scheiden van afval is de bewoners een financieel voordeel in het vooruitzicht gesteld. In plaats daarvan wordt de afvalstoffenheffing verhoogd. Hoe is dat te verklaren?

Slecht signaal
VVD-er Nick Visschedijk: „Wij willen niet op voorhand een verhoging van het tarief.” „Deze verhoging is een slecht signaal”, meenden Lies ter Haar (Burgerforum ) en Chrisis Bodewes (SDGL/PvdA). „Je zadelt mensen op met drie milieubakken. Daar moet je maar ruimte voor hebben bij huis. En dan moeten ze ook nog meer gaan betalen.” Chris Bodewes: „Financieel technisch kan ik het college wel volgen. Zij willen het potje voor de afvalstoffenheffing weer op niveau brengen. Maar het is niet te verkopen. Je wekt nu een verkeerd beeld bij de burgers.”

Wethouder Marcel Wildschut snapte de commotie bij alle partijen,"De afgelopen jaren hebben we het tarief constant laag kunnen houden, door in te teren op de reserves. Dat doen we minder, vandaar dat we het tarief iets moeten verhogen

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (42%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (50%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (8%)
1028 stemmen