Volledig scherm
Jongeren van de LTO Noordoost-Twente hebben het parcours voor de deelnemers aan het WK steppen in Losser verfraaid met een steppende pop van strobalen. © LTO

LTO verfraait buitengebied Losser
met steppende pop van strobalen

LOSSER - Speciaal voor de deelnemers aan de marathon tijdens het WK steppen in Losser, een afstand die zondag 22 juli wordt verreden, is het buitengebied verfraaid met een steppende pop van strobalen. De pop is zaterdagmiddag gemaakt door een groep jongeren van de LTO-afdeling Noordoost-Twente (onderafdeling Losser).

Het wereldkampioenschap steppen is de jongeren van de LTO in Losser niet ontgaan. Omdat voor het parcours van de marathon een rondje door het agrarische buitengebied van de Dinkelgemeente is uitgezet, ontstond het idee om deze route verfraaien. Een aantal jonge agrariërs en bedrijfsopvolgers stak de koppen bij elkaar en dat leidde tot de plaatsing van een grote strobalen pop in een weiland van een van de LTO-leden aan de Grensweg.

Met behulp van ronde en vierkante grasbalen plus nog wat andere voorwerpen slaagden ze er heel behoorlijk in het thema van dit sportevenement uit te beelden.  Enthousiast laten de LTO-jongeren weten dat het initiatief naar meer smaakt. Bij nieuwe evenementen in Noordoost-Twente, zo luidt de belofte, gaan de bedrijfsopvolgers kijken hoe ze opnieuw hun steentje kunnen bijdragen om een evenement nog aantrekkelijker te maken.

Oldenzaal e.o.