Volledig scherm

Majorettes-teams Excelsior Losser naar NK

LOSSER - Twee majorette-teams van de Losserse muziekvereniging Excelsior hebben zich zaterdag geplaatst voor het Nederlands kampioenschap. Het gaat om Majorettes 1 en het Junior Team (Majorettes2)

Het junior-team (majorettes 2) deed mee in de klasse small team dance twirl en staat onder leiding van instructrices Jorieke Hinnen en Hanadie Leusink. Zij behaalde 66,4p en liet

daarmee alle concurrentie in de klasse achter zich. Eerder deze maand had deze groep zich me 70,5p al geplaatst voor het NK twirl in december. De show met als thema ‘Crime’ krijgt telkens hoge waardering op originaliteit en goede technische uitvoering.

Majorettes 1 is de oudste groep van Excelsior en komt uit als small team dance twirl, senior beginner onder leiding van Aniek Wigger en Hanadie Leusink. Bij de laatste wedstrijd van het seizoen wist deze groep beslag te leggen op een eerste plaats én plaatsing voor het NK met 70,9p. De jury was onder de indruk van de choreografie, waarbij het thema ‘Superheroes’ goed tot zijn recht komt.

Terug in Losser werden de succesvolle majorettes opgewacht door het orkest en de drumband, die de dames op een serenade trakteerden. Vicevoorzitter Bert Klein Rot sprak namens het bestuur de complimenten uit voor de behaalde resultaten.

Majorettes 1 en 2 zullen zich de komende weken richten op de voorbereiding voor het NK in december, waar zij beide een gooi naar de titel Nederlands Kampioen zullen doen.

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (38%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (55%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (7%)
664 stemmen