Volledig scherm
© Getty Images

Man (26) met 100.000 euro aan drugs gepakt op grens bij De Lutte

DE LUTTE/GILDEHAUS - Een grote drugsvangst woensdag op de snelweg A30 bij Gildehaus. Een 26-jarige man werd gepakt met 4.140 gram ecstasytabletten en 9.970 gram vloeibare amfetamine in zijn auto. De drugs hebben een gezamenlijke waarde van ongeveer 100.000 euro.

Surveillerende agenten kwamen de 26-jarige drugsdealer op het spoor bij een voertuiginspectie ter hoogte van de afslag Gildehaus, op steenworp afstand van de grens bij De Lutte. De man kwam vanuit Nederland gereden en vertelde de agenten dat hij drie weken lang een vriend had geholpen met klussen.

PET-flessen

Hoewel de 26-jarige man ontkende wapens, grote sommen geld of verdovende middelen bij zich te hebben, besloot de politie toch zijn auto door te kammen. Daarbij werd de hulp ingeroepen van drugshond Spike. In holle ruimtes onder de achterbank en kofferbak stuitten agenten op zeven PET-flessen verwikkeld in folie, waarin de grote hoeveelheden drugs verstopt zaten.

Bovenop de holle ruimtes onder de achterbank en kofferbak was een nieuw tapijt gelijmd. Tevergeefs, want de drugshond kwam de verdovende middelen toch op het spoor. De man is opgepakt, de drugs worden vernietigd.

Volledig scherm
De drugs waren verstopt in holle ruimtes onder de achterbank en kofferbak © Politie Gildehaus

Oldenzaal e.o.