Volledig scherm
De plaats waar de vrouw werd aangevallen © Politie Losser

Man aangehouden na bizarre hameraanval in Losser

LOSSER - De politie Losser heeft een snelle aanhouding kunnen verrichten in de zaak van de 'man met de hamer'. Zaterdagavond werd een vrouw tijdens een wandeling in Losser uit het niets aangevallen door een man met gereedschap in zijn hand. Hij sloeg de vrouw met de hamer op het hoofd.

In de nacht van zaterdag op zondag kon de politie een aanhouding verrichten. De politie had daarvoor via Burgernet een bericht uitgestuurd waarin werd gevraagd uit te kijken naar een grijze auto met Duits kenteken. Verder zou het om een blanke man gaan. De politie schrijft zelf: "Wij hebben verder onderzoek gedaan en kunnen meedelen dat er vannacht een persoon is aangehouden in deze zaak."

Poging tot doodslag
Hoe ze hem op het spoor kwamen? De nachtploeg van de politie nam kennis van het incident aan de Ravenhorsterweg en is op zondag 26 juni omstreeks 1.00 uur gaan surveilleren in de omgeving van het plaats delict. Politieagenten zagen aan de Grensweg in Losser een grijze personenauto staan met een Duits kenteken. In de auto was niemand aanwezig. Op een gegeven moment zagen ze een onbekende man op straat staan.

De man voldeed aan het signalement van de belager van de gewonde vrouw en hij erkende dat hij de eigenaar was van de grijze auto. De agenten hielden hem daarop aan. De man wordt verdacht van zware mishandeling cq poging doodslag. Het betrof een 25-jarige man, met de Nederlandse nationaliteit, woonachtig in Bad Bentheim (Duitsland). Hij is overgebracht naar het politiearrestanten-centrum in Borne waar hij vandaag nader gehoord zal worden over zijn motief en de toedracht.

Worsteling
De man is in verzekering gesteld. De gewonde vrouw, 46 jaar en afkomstig uit Losser, is inmiddels thuis en behoorlijk onder de indruk van wat haar is overkomen. De vrouw had haar hond uitgelaten en toen ze terugkwam bij haar auto, die geparkeerd stond aan de Ravenhorsterweg in Losser, werd ze plotseling door een onbekende man belaagd. De vrouw verklaarde dat de man haar ook had geprobeerd te wurgen. Zij zag kans om zich uit de worsteling te bevrijden en in haar auto naar huis toe te rijden. Haar man heeft de politie gewaarschuwd en is met haar naar het ziekenhuis gegaan.

Burgemeester Michael Sijbom van Losser sprak zondagnacht met de vrouw. Hij zegt 'blij te zijn met de aanhouding in deze bizarre zaak'.

Oldenzaal e.o.