Winnaar Mart Oude Luttikhuis.
Volledig scherm
Winnaar Mart Oude Luttikhuis. © R&R Media

Mart Oude Luttikhuis (20) uit Denekamp met piepkuiken naar prestigieuze kokstitel

DENEKAMP/DE LUTTE - Hij is pas twintig jaar, maar Mart Oude Luttikhuis blijft indruk maken bij grote kookwedstrijden. De Denekamper won deze week de prestigieuze titel de Jeunes Chefs Rôtisseurs 2020.

Vorige maand werd Oude Luttikhuis al derde op het NK voor jonge koks. Maandag won de kok van hotel-restaurant De Bloemenbeek in De Lutte de jaarlijkse kookwedstrijd voor veelbelovende souschefs. Hij plaatste zich daarmee voor de internationale finale van de Jeunes Chefs Rôtisseur, die in september in Parijs wordt gehouden.

Makreel en piepkuiken

Tijdens de landelijke finale in Amersfoort moesten de deelnemers met ingrediënten uit een ‘black box’ een driegangenmenu maken voor vier personen. Oude Luttikhuis maakte indruk met ‘makreel in zuren met gepofte prei, structuren van tomaat en een jus van mango en paprika’ als voorgerecht, ‘piepkuiken via de rug uitgebeend met aardpeer, een compote van aubergine, gebakken asperge, crème van kippenlever en sjalot en gerookte eierdooier’ als hoofdgerecht en ‘gekarameliseerde appel met ijs van noten en gebakken chocolade’ als nagerecht.

Oldenzaal e.o.