Volledig scherm
2014-04-06 15:15:29 UTRECHT - Een oplaadpunt voor elektrische auto's. Vooral in het centrum van de grote steden is steeds minder parkeerkeus voor bestuurders met een auto die op brandstof rijdt. Door de sterke groei van elektrische en hybride auto's komen er meer parkeerplaatsen die zijn gekoppeld aan oplaadpalen. ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN © ANP

Meer elektrische laadpalen in Losser

LOSSER - Er komen meer elektrische laadpalen in de gemeente Losser. De gemeente gaat ze plaatsen in Losser, Overdinkel en De Lutte. 

De gemeente hoopt daarmee het gebruik van elektrische auto’s te stimuleren. Zelf is de gemeente ook al bezig met het verduurzamen van haar wagenpark. Dat  bestaat uit ruim veertig voertuigen. Losser beschikte al over een elektrische veegwagen en een elektrische landmeetauto. Inmiddels zijn nu ook de eerste drie elektrische personenauto’s binnen. Deze worden gebruikt door medewerkers van het Servicebedrijf Losser. Binnen afzienbare tijd komen daar nog vier personenauto’s bij. 

Maar niet alleen de personenauto’s schakelen over op elektrisch, ook de grasmaaiers en vrachtwagens.  Volgens wethouder Jaimi van Essen wil de gemeente uiteindelijk een energieneutrale gemeente worden. „Met het verduurzamen van het wagenpark gaan we daar een grote stap in zetten. Door te kiezen voor duurzame voertuigen hopen we dat inwoners en ondernemers gestimuleerd worden om ook te kiezen voor elektrische auto’s”, zegt Van Essen.

Om het gebruik verder aan te moedigen komen er in de dorpskernen Losser, Overdinkel en De Lutte ook meerdere laadpalen. „Goed voorbeeld doet goed volgen”, hoopt de wethouder.

De andere gemeentelijke voertuigen zoals vrachtwagens zijn lastiger uit te voeren met een elektrische aandrijving. Voor deze zware voertuigen is nog beperkt materieel beschikbaar. De verwachting is dat in de toekomst voor dit soort voertuigen waterstof als brandstof wordt gebruikt. 

Voor strategische plekken in de gemeente Losser (te denken valt bijvoorbeeld aan de dorpen Glane en Beuningen) kunnen inwoners laadpalen aanvragen via https://openbaarladen.nl/losser.

Oldenzaal e.o.

Poll

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

  • Begrijpelijk, dit soort prijzen zijn veel te hoog (69%)
  • Jammer, daardoor krijg je minder variatie in het woningaanbod (10%)
  • Geef mij maar een goedkopere woning in een buitenwijk (21%)
1907 stemmen