Simone Damhof (links) en Ellen van den Berg kloppen bij bedrijven aan, in de hoop dat zij geld willen doneren voor de instandhouding van het Arboretum. Het miniatuurboompje is de symbolische tegenprestatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Simone Damhof (links) en Ellen van den Berg kloppen bij bedrijven aan, in de hoop dat zij geld willen doneren voor de instandhouding van het Arboretum. Het miniatuurboompje is de symbolische tegenprestatie. © Robin Hilberink

Natuurmonumenten zoekt geld voor bomenpark Arboretum in De Lutte: ‘We willen verleden bewaren voor de toekomst’

DE LUTTE - Textielfabrikant Gelderman liet in 1912 Arboretum Poort Bulten aanleggen. Ruim een eeuw later is het bomenpark in De Lutte nog altijd een trekpleister. Om dat in stand te houden gaat Natuurmonumenten de boer op. 

  1. Losser komt met Citotest voor bewegen voor kinderen: ‘Gek dat we dit nog niet bijhielden in leerlingvolgsysteem’
    PREMIUM

    Losser komt met Citotest voor bewegen voor kinderen: ‘Gek dat we dit nog niet bijhielden in leerling­volg­sys­teem’

    LOSSER - Nederland is wereldkampioen zitten, ook bij de jeugd. „Over 20 jaar betalen we allemaal de rekening als we nu niks doen”, zegt Martine Benneker (36) uit Borne. Daarom werken nu Losser, Borne en drie andere Twentse gemeente samen met de provincie aan hun eigen ‘Cito-toets’ voor motorische vaardigheden. In Losser wordt al volop gerend en getest.

Oldenzaal e.o.