Volledig scherm
© Robin Hilberink

Neergeschoten Van F. uit Overdinkel wraakt rechtbankpresidente

ALMELO/OVERDINKEL - De van dealen in drugs verdachte Eldor van F. (39), die bij zijn arrestatie op 18 november 2015 in Oldenzaal werd neergeschoten, vindt dat hem de mond wordt gesnoerd. Hij wraakt de rechtbankpresidente.

Na de behandeling van zijn strafzaak 4 oktober in de rechtbank vond Van F. dat hij onvoldoende ruimte kreeg om zijn verhaal te doen. De breedsprakige Tukker, die wordt vervolgd voor het dealen in synthetische drugs (speed, ghb en xtc) en het bezit van illegaal vuurwerk, wraakt presidente Christien Koppes. Zij was partijdig, vindt hij.

Koppes trok zich direct terug, zoals de wet dat voorschrijft. De rechters van de wrakingskamer oordelen op z’n vroegst maandag over het verzoek de voorzitter te vervangen.

Agent
Na zijn arrestatie werd Van F . opgesloten. Zijn voorlopige hechtenis werd dit voorjaar geschorst, nadat de rechters inzage kregen in een rapport van de rijksrecherche. Daarin wordt ‘agent B219’ vrijgepleit. Hij zou per ongeluk de trekker van zijn dienstpistool hebben overgehaald en de ongewapende verdachte hebben geraakt.

Van F. en zijn advocaat Robert Speijdel voeren een artikel 12-procedure bij het gerechtshof om het lid van het arrestatieteam vervolgd te krijgen. Volgens de raadsman was Van F. ‘als een konijn afgeschoten’.

De voorlopige hechtenis werd geschorst tot dinsdagmiddag, als het vonnis zou worden uitgesproken. Zou, want door het wraken van de rechtbankpresidente (niet van de twee andere rechters), kan dat pas later en moet afzonderlijk worden beslist over de hechtenis.

Ernstig gewond
De officier van justitie zei rekening te houden met het feit dat Van F. bij zijn aanhouding ernstig gewond raakte. Ondanks zijn lijvige strafblad vol drugsdelicten eiste ze 38 maanden cel. Tegen zijn vermeende handlanger, de Enschedeër Helmut W. (58), vorderde ze 4,5 jaar.

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (42%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (50%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (8%)
1052 stemmen