Volledig scherm
© Reinier van Willigen

‘Niemand zit te wachten op grensbus naar De Lutte’

OLDENZAAL - De burgemeesters van Oldenzaal en Nordhorn streven naar een directe busverbinding tussen Nordhorn, Denekamp, Oldenzaal en Enschede. In De Lutte wordt al langer gesproken over een streekbusverbinding met Gildehaus/Bad Bentheim. Hoe kansrijk zijn beide opties?

Van een grensoverschrijdende busverbinding tussen Nordhorn en Enschede, via Denekamp en Oldenzaal, zouden vooral studenten moeten profiteren. „Flauwekul”, oordeelt coördinator Roel van der Wijk van de bestaande streekbusverbinding Lijn 4, die zich tussen Denekamp en Nordhorn beweegt.

Weinig kans van slagen

„Onze Burgerbus zou ook studenten moeten trekken, maar dat gebeurt niet. Minder dan 1 procent van onze passagiers is student. Daarom denk ik dat het voornemen voor een directe busverbinding tussen Nordhorn en Enschede weinig kans van slagen heeft. Daar gaat geen grote busmaatschappij in investeren.”

Quote

Ik denk eerlijk gezegd ook dat geen mens op zo’n busverbin­ding zit te wachten

Coördinator Jan Kok van de streekbusverbinding tussen Oldenzaal en De Lutte

Hoge eisen

Coördinator Jan Kok van de streekbusverbinding tussen Oldenzaal en De Lutte gelooft evenmin in de kansen van een streekbus De Lutte-Bad Bentheim. „Jaren geleden spraken we er al eens over. Dat ketste toen af op de hoge eisen die de groep van Bad Bentheim stelde. Ik denk eerlijk gezegd ook dat geen mens op zo’n busverbinding zit te wachten. Als inwoners van De Lutte naar Gildehaus willen om boodschappen te doen of te tanken, gaan ze met de auto. In een vloek en een zucht zijn ze over de grens. Een bus kan daar niet mee concurreren.”

Oldenzaal e.o.