Volledig scherm
Voor zijn nieuwste fotoboek van de Dinkel liet Eddy Oude Voshaar zich vooral inspireren door het soms buitenaards licht dat hij aantreft bij zijn wandelingen langs dit riviertje. © Eddy Oude Voshaar

Nieuw fotoboek van Eddy Oude Voshaar over Dinkel

LOSSER - Op de langste dag van het jaar (dinsdag 21 juni) presenteert Eddy Oude Voshaar in het Landhuishotel Bloemenbeek in De Lutte zijn nieuwste fotoboek over de Dinkel. Het eerste exemplaar van 'Het gouden licht van de Dinkel' is voor burgemeester Michael Sijbom en watergraaf Stefan Kuks.


Lossernaar Oude Voshaar raakt maar niet uitgekeken op zijn eigen achtertuin. Vrijwel dagelijks struint hij met zijn camera langs de oevers van de Dinkel en de Ruhenbergerbeek en het Lutterzand. Altijd op zoek naar dat ene speciale moment: „Het moment dat zo mooi is dat je bijna niet meer terug wilt. Het duurt vaak maar een paar seconden. Soms vind je het, soms vind je het niet. Als je te lang blijft, wordt het al gauw net zo saai als op je werk. Maar elke keer is het weer anders”, is zijn ervaring.

De fotograaf gaat met zijn nieuwe boek voor het licht. „De Oelermars is overdag niets. Maar ’s avonds, dan is het Scandinavië aan de Dinkel! Het licht is soms bijna hemels, buitenaards mooi. Je gaat denken dat er meer is. En dat kun je zien aan het licht.” Het verschil met zijn vorige fotoboeken? „Dit keer ga ik echt de diepte in. Poëtische, anekdotische proza, maar dan met foto’s. Ik maak de foto’s met een zware korrel. Hoe meer ASA, des te meer sfeer. Daardoor lijken sommige foto’s niet helemaal scherp, maar dat is een bewuste keuze. Zoals ik m’n foto’s maak, vrijwel onbewerkt, zo komen ze ook in het boek.”

'Het gouden licht van de Dinkel’ kost 19,95 euro en is vanaf 21 juni verkrijgbaar bij boekhandels in de regio.

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (38%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (55%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (7%)
664 stemmen