Volledig scherm
TT-2019-011328 - LONNEKER - Vanaf dinsdag gaat het centrum van Losser op de schop. In de eerste fase wordt begonnen met de Raadhuisstraat, het stuk tussen Lossers Hoes en Jumbo (langs de aloysiusschool en ondernemers. EDITIE: OLDENZAAL FOTO: Lars Smook LS20190607 © Lars Smook

Nieuwe fase werkzaamheden centrum Losser

De werkzaamheden in het centrum van Losser gaan binnenkort weer een nieuwe fase in.

Daarbij wordt de parkeerplaats van de Mariageboortekerk, de rotonde Gronausestraat/Oldenzaalsestraat en het tweede deel van de Gronausestraat, vanaf de Dr. Frederikstraat tot de rotonde aanpgepakt. De werkzaamheden in fase 3 duren naar verwachting tot de kerst.

Tijdens deze periode wordt het doorgaande verkeer weer omgeleid, fietsers en voetgangers kunnen er wel langs.

Als fase 3 is afgerond volgen nog drie fasen. In het voorjaar van 2020 wordt de Gronausestraat tussen de Muchteweg en de Rabobank aangepakt, de parkeerplaats aan de Langenkamp en een deel van de Bernard Leurinkstraat tussen de rotonde bij de kerk en de kruising met de Sint Maartenstraat.

Fase 5 start begin mei en duurt tot midden juli. In die periode wordt de Gronausestraat van  grofweg de Rabobank tot voorbij sporthal de Fakkel aangepakt, Langenkamp, Braakstraat en een klein deel van de Kloppenstraat

De laatste fase duurt nog tot eind 2020. In die periode is de hele Brinkstraat aan de beurt, en de parkeerplaatsen bij sporthal de Fakkel. Daarna is de ingrijpende herinrichting van het centrum van Losser bijna afgerond. Alleen het stukje Kerkstraat ter hoogte van de Aloysiusschool moet nog opgeknapt worden. daarmee wordt gewacht tot bekend is wat met de voormalige school gaat gebeuren. De werkzaamheden zijn afgelopen zomer begonnen.

Het bouwteam dat de werkzaamheden uitvoert, houdt maandag een inloopbijeenkomst Daarbij wordt uitleg gegeven hoe hulp van de buurtconciërge kan worden ingeroepen. Ook kunnen vragen over de wegwerkzaamheden gesteld worden. Het inloopuur is van 17.30 uur tot  18.30 uur in  het Projectbureau Centrumplan Losser, Kerkstraat 4, de voormalige Aloysiusschool.

Oldenzaal e.o.