Volledig scherm

Nieuwe route landkruizen in De Lutte

DE LUTTE - Burgemeester Sijbom en Bertus en Truus Lentfert waren gisteren de eersten die het nieuwe routeboekje ontvangen van de landkruizen en kapellen.

De gemeente Losser is een nieuwe, 70 kilometer lange Kapellen en Landkruizenroute rijker. De route wordt over twee weken, tijdens de landelijke Open Monumentendagen, officieel gepresenteerd. Het boekje met tekst en foto’s werd gisteren al aan de Losserse burgemeester Michael Sijbom overhandigd. Dat gebeurde bij het prachtige kapelletje aan de Kruisseltlaan in De Lutte.


Het boekje wordt gratis verspreid onder de leden van de Historische Kring Losser en De Dree Marken. Ook kan het in het weekeinde van 10 en 11 september gratis worden afgehaald bij de VVV’s in Losser, Beuningen en De Lutte. De route kan worden opgesplitst in twee delen. Een ten noorden van De Lutte (Beuningen, Lutterzand) van ca. 40 km en een route ten zuiden van De Lutte (Losser, Overdinkel, Glane) van ongeveer 30 kilometer.

  1. Janice Meerenburgh hoogste nieuwkomer bij VVD

    Janice Meerenburgh hoogste nieuwkomer bij VVD

    LOSSER - Met enkele zeer opmerkelijke keuzes heeft de VVD haar verkiezingslijst vastgesteld. Janice Meerenburgh (38) , die sinds enkele maanden lid is van de VVD, is de hoogste nieuwkomer op de derde plaats. Oud-CDA-er Gerald Aveskamp staat zesde op de lijst en het huidige raadslid Ron de Leeuw komt niet verder dan de zevende plaats. Harry Heegen voert de lijst aan. De commissieleden Nick Visschedijk (2e), Hans Hanterink (4) en Ilona van Dijk (5) houden ook uitzicht op een raadszetel. De VVD gaat uit van drie raadszetels en hoopt zelfs op vier. Harry Heegen: „Ons motto is 'met opgestroopte mouwen' en dat doen we met doeners. Commissieleden zijn beloond voor hun harde werk.”

Oldenzaal e.o.