Volledig scherm
© Illustratie: Kylie Bremer

Noord-Hollander vervolgd na geweldadige afpersingspoging prostituee uit De Lutte

ALMELO/DE LUTTE - Zijn jarenlange klandizie bij een prostituee uit De Lutte, heeft voor Hans de B. (57) tot een onvrijwillig verblijf in het Almelose Huis van Bewaring geleid. Hij wordt vervolgd voor een gewelddadige afpersingspoging.

De verdachte man uit Langedijk in Noord-Holland wilde privé een relatie met haar aanknopen. Hij zou de Twentse ongeveer 75.000 euro hebben geleend. Toen zij zijn avances afwees en weigerde de vermeende lening terug te betalen, zette De B. eerst juridische stappen. Die procedures verloor hij.

Schuldbekentenis
Hij toog dinsdag 19 januari met de zoon van een kennis naar de woning van de vrouw in De Lutte. Hij hield de ex-prostituee in de deuropening een schuldbekentenis voor. Hij zou haar bij de keel hebben gegrepen.
Die 'incasso' liep behoorlijk uit de hand. Een buurman van de vrouw greep in. De B. en zijn kompaan werden opgepakt. De B. zit sindsdien in voorlopige hechtenis.

Bij de aftrap van zijn strafzaak, dinsdag voor de Almelose rechtbank, bleek dat de rapportage over zijn persoonlijkheid en motieven nog niet gereed was. De tweede verdachte is op vrije voeten. De zaak wordt eind oktober voortgezet.

Oldenzaal e.o.