Volledig scherm
© Illustratie: Kylie Bremer

Noord-Hollander vervolgd na geweldadige afpersingspoging prostituee uit De Lutte

ALMELO/DE LUTTE - Zijn jarenlange klandizie bij een prostituee uit De Lutte, heeft voor Hans de B. (57) tot een onvrijwillig verblijf in het Almelose Huis van Bewaring geleid. Hij wordt vervolgd voor een gewelddadige afpersingspoging.

De verdachte man uit Langedijk in Noord-Holland wilde privé een relatie met haar aanknopen. Hij zou de Twentse ongeveer 75.000 euro hebben geleend. Toen zij zijn avances afwees en weigerde de vermeende lening terug te betalen, zette De B. eerst juridische stappen. Die procedures verloor hij.

Schuldbekentenis
Hij toog dinsdag 19 januari met de zoon van een kennis naar de woning van de vrouw in De Lutte. Hij hield de ex-prostituee in de deuropening een schuldbekentenis voor. Hij zou haar bij de keel hebben gegrepen.
Die 'incasso' liep behoorlijk uit de hand. Een buurman van de vrouw greep in. De B. en zijn kompaan werden opgepakt. De B. zit sindsdien in voorlopige hechtenis.

Bij de aftrap van zijn strafzaak, dinsdag voor de Almelose rechtbank, bleek dat de rapportage over zijn persoonlijkheid en motieven nog niet gereed was. De tweede verdachte is op vrije voeten. De zaak wordt eind oktober voortgezet.

  1. Janice Meerenburgh hoogste nieuwkomer bij VVD

    Janice Meerenburgh hoogste nieuwkomer bij VVD

    LOSSER - Met enkele zeer opmerkelijke keuzes heeft de VVD haar verkiezingslijst vastgesteld. Janice Meerenburgh (38) , die sinds enkele maanden lid is van de VVD, is de hoogste nieuwkomer op de derde plaats. Oud-CDA-er Gerald Aveskamp staat zesde op de lijst en het huidige raadslid Ron de Leeuw komt niet verder dan de zevende plaats. Harry Heegen voert de lijst aan. De commissieleden Nick Visschedijk (2e), Hans Hanterink (4) en Ilona van Dijk (5) houden ook uitzicht op een raadszetel. De VVD gaat uit van drie raadszetels en hoopt zelfs op vier. Harry Heegen: „Ons motto is 'met opgestroopte mouwen' en dat doen we met doeners. Commissieleden zijn beloond voor hun harde werk.”

Oldenzaal e.o.