Op de vlucht: deze Land Rover ontwijkt verkeerscontrole bij A1

VideoDE LUTTE - Een Land Rover is woensdagmiddag op de gevlucht geslagen bij een grootscheepse verkeerscontrole langs de A1. Die vond plaats bij grensovergang De Poppe in De Lutte. 

De bestuurder negeerde een stopteken en scheurde er vandoor. De Duitse politie zette tevergeefs de achtervolging in. De vlucht van de SUV werd toevalligerwijs vastgelegd door News United-fotograaf Gijs Huiskes, die opnames maakte van de verkeerscontrole. 

De Duitse politie en Zoll waren samen met de Koninklijke Marechaussee bezig met een grootscheepse verkeerscontrole van Duitsland naar Nederland. De politie zette de autobaan compleet af voor de controle. Al het passerende verkeer moest daarom via de parkeerplaats, wat een file voor de grens veroorzaakte. In totaal werden ruim 600 voertuigen en ongeveer 1300 personen gecontroleerd. 

Tijdens de controle zijn negen mensen aangehouden. Hieronder zes verdachten die in het bezit waren van valse of vervalste documenten. Ook zijn er twee Nederlandse mannen aangehouden nadat er in hun auto 12.000 euro werd aangetroffen. Een Hongaarse man die nog 119 dagen in de gevangenis moest uitzitten is ook aangehouden.

Plank gas

Tijdens de controle werd een Land Rover aan de kant gehaald, waarna de bestuurder plank gas gaf en wegreed. De politie en de Zoll hebben de Land Rover achtervolgd, maar hebben de bestuurder niet te pakken gekregen.

Volledig scherm
© News United / Gijs Huiskes
  1. Janice Meerenburgh hoogste nieuwkomer bij VVD

    Janice Meerenburgh hoogste nieuwkomer bij VVD

    LOSSER - Met enkele zeer opmerkelijke keuzes heeft de VVD haar verkiezingslijst vastgesteld. Janice Meerenburgh (38) , die sinds enkele maanden lid is van de VVD, is de hoogste nieuwkomer op de derde plaats. Oud-CDA-er Gerald Aveskamp staat zesde op de lijst en het huidige raadslid Ron de Leeuw komt niet verder dan de zevende plaats. Harry Heegen voert de lijst aan. De commissieleden Nick Visschedijk (2e), Hans Hanterink (4) en Ilona van Dijk (5) houden ook uitzicht op een raadszetel. De VVD gaat uit van drie raadszetels en hoopt zelfs op vier. Harry Heegen: „Ons motto is 'met opgestroopte mouwen' en dat doen we met doeners. Commissieleden zijn beloond voor hun harde werk.”

Oldenzaal e.o.