Een eedere uitvoering van de carnavalsoptocht in De Lutte
Volledig scherm
Een eedere uitvoering van de carnavalsoptocht in De Lutte © Reinier van Willigen

Op deze plekken in Twente kun je vandaag alsnog een carnavalsoptocht zien

DE LUTTE/TUBBERGEN – De carnavalsoptochten van De Lutte en Tubbergen gaan maandagmiddag ‘gewoon’ door. Dat hebben de organiserende vereniging en De Bosdûvelkes  en de Schaop’nböll’kes besloten, nadat veel optochten op zondag vanwege het weer niet doorgingen.

De optocht in De Lutte kan doorgang vinden na consultatie van meerdere weerstations en de plaatselijke weerman Tonnie Morsink. De verwachting is dat in de middag er wel wat regen valt, maar dat de wind pas later op de middag weer aantrekt. 

Carnavalsoptocht door De Lutte van vorig jaar
Volledig scherm
Carnavalsoptocht door De Lutte van vorig jaar © Annina Romita

Voorzitter van de optochtcommissie van De Bosdûvelkes Marc Thiadens: „Meerdere weer-apps geven deze weersverwachting aan. Voor ons reden om de optocht door te laten gaan. Overigens kunnen wij met een optocht van ongeveer 35 startnummers - mocht het nodig zijn - snel ingrijpen”.

De Lutterse optocht -  van oudsher een kinderoptocht - heeft op één wagen na geen extra deelnemers aangetrokken naar aanleiding van het cancelen van de grote Twentse optocht in Oldenzaal. 

De optocht begint om 14.00 uur en neemt een uur in beslag.

Tubbergen

Ook de grote Rosenmontagoptpocht van maandagmiddag in Tubbergen gaat gewoon door. „It geet on”, meldt een opgetogen Paul Reinerink van de Tubbergse carnavalsvereniging de Schaop’nböll’kes.

„We hebben maandagmorgen overleg gehad met het bestuur en de optochtcommissie. We hebben gekeken bij het KNMI. Er is code geel in het westen, daar wordt ook hardere wind verwacht. Maar hier niet, er is totaal geen waarschuwing voor dit deel van Nederland”, zegt Reinerink. „We hebben geluk.”

Aanvankelijk zouden bij de Rosenmontagoptocht van Tubbergen veertien grote wagens meedoen. Maar vanwege het afgelasten van andere optochten zijn er inmiddels alweer nieuwe aanmeldingen van deelnemers. Reinerink: „We moeten wel even kijken of het allemaal past. Het dorp is natuurlijk niet groot. Als je teveel deelnemers hebt krijg je een kop-staart-effect.”

De Rosenmontagoptocht in het Tubbergse centrum begint maandagmiddag om 15.00 uur.

Kinderoptochten

In Vasse (10.49 uur), Oldenzaal (14.00 uur) en Denekamp (14.00 uur) staan deze maandag ook nog enkele kinderoptochten op het programma. Deze gaan alledrie door. “Een eventueel beetje regen kan geen kwaad”, laat de organisatie van het kindercarnaval in Denekamp weten via Facebook.

Oldenzaal e.o.