Volledig scherm
Café 't Spoortje is failliet. Voorlopig blijven de deuren gesloten, in afwachting van een eventuele nieuwe exploitant. © Cees Elzenga/hetoog.nl

Op zoek naar nieuwe exploitant voor 't Spoortje in Losser

LOSSER - Curator Tom Brouwer probeert op korte termijn een overnamekandidaat te vinden voor Café 't Spoortje in Losser. Dat zegt Omri de Vries van advocatenkantoor Brouwer Legal uit Enschede. Het gaat om de voortzetting van de horeca-activiteiten in het gehuurde pand aan de Gronausestraat.

Het faillissement van de eenmanszaak Café 't Spoortje is woensdag uitgesproken op verzoek van de ondernemer zelf. Over de aanleiding van het faillissement en de eventuele schulden was na een eerste gesprek met de ondernemer nog niet veel bekend. "We moeten één dag na de uitspraak nog veel zaken uitzoeken", zegt De Vries.

Voorlopig blijven de deuren van het etablissement gesloten, totdat duidelijk is of er een kandidaat is die 't Spoortje wil overnemen. De kansen op zo'n doorstart zijn nog onduidelijk, evenals de vraag of er sprake is van een lopend contract met een bierbrouwerij. Ook is nog niet helemaal helder hoe lang de huur van het pand nog zou lopen.

Geen klanten gedupeerd 

Uit het eerste gesprek is volgens De Vries wel duidelijk geworden, dat de voorlopige sluiting geen klanten dupeert die het café hadden geboekt voor een feestje of andere activiteit. "Voor zover bekend is dat niet het geval."

De Losserse carnavalsvereniging De Gaffel Aöskes heeft inmiddels maatregelen getroffen in verband met het faillissement van ‘t Spoortje. Voor het seniorencarnaval dat op zondagmiddag 16 februari staat gepland, is een andere locatie gevonden. Het feest is op die datum verplaatst van de Gronausestraat naar de feesttent bij Grand Café Smit 9 aan de Brinkstraat. Alle andere carnavalsactiviteiten van de vereniging waren al elders gepland.

Oldenzaal e.o.