Volledig scherm
Het jaarlijkse openluchtconcert van de Plechelmus Harmonie is verplaatst van het openluchttheater in het kerkenbos naar het terrein van Boomkwekerij Notkamp aan de Zandhuizerweg. © Benny Punt

Openluchtconcert van Lutter Plechelmus Harmonie verplaatst

DE LUTTE - Door de slechte weersverwachting heeft de Plechelmus Harmonie besloten het jaarlijkse openluchtconcert dat zaterdag 15 juni  zou worden gegeven in het openluchttheater te verplaatsen naar het terrein van Boomkwekerij Notkamp aan de Zandhuizerweg 7 in De Lutte.

Dit jaar brengt de muziekvereniging het publiek in vakantiestemming met ‘Night @ Italy”. Het terrein van de firma Notkamp wordt in Italiaanse sferen aangekleed om het Italiaanse dorpsfeest ‘Sagra’ naar De Lutte te halen. Drankjes, hapjes en muziek hebben allemaal een Italiaans karakter tijdens deze  ‘Night @ Italy’. Met Italiaanse klassiekers als ‘Volare’, ‘Azzuro’ en ‘Gloria’, muziek van Andrea Bocelli en ook minder Italiaanse muziek van bijvoorbeeld Dire Straits, The Muppets en Alanis Morissette. De slagwerkgroep presenteert zich ook dit jaar weer op originele wijze. Emmers en andere alledaagse attributen worden ingezet om een mooi stuk muziek neer te zetten.

Solisten

De ‘Night @’ reeks kent een traditie van eigen talent die ook dit jaar wordt voortgezet. Zo soleren Janneke Visschedijk, Danieke Vrijkorte, Vincent Groothuis en dirigent Henk Veneman. Ook bijzonder dit jaar is de vertolking van “Englishman in New York” en “Oblivion” door sopraansaxofonist Jan-Pieter van der Giessen. Net als voorgaande jaren verzorgt de muziekvereniging een avondvullend programma. Een speciaal voor de gelegenheid geformeerde band zorgt voor een afsluiter van het midzomeravondconcert. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de VVV in De Lutte en Losser en bij leden van de Sint Plechelmus Harmonie en kosten 10 euro in de voorverkoop. Aanvang 20.00 uur.

Oldenzaal e.o.