Volledig scherm
Foto ter illustratie © Annina Romita

Openluchttheater Losser wil samenwerken met Oldenzaal en Eibergen

LOSSER - Over ruim twee weken begint de winter, maar openluchttheater Losser is al bezig met de programmering voor komend jaar.

Openluchttheater Brilmansdennen in zoekt de samenwerking met het Eibergse openluchttheater en theater De Bond in Oldenzaal. "De eerste contacten zijn er, we willen van elkaar leren", zegt Miriam Reehuis van het Losserse bestuur. "Ook kunnen we misschien op het gebied van programmering van elkaar profiteren.”

Reehuis geeft een voorbeeld: "Eibergen heeft heel veel vrijwilligers, sommigen daarvan worden maar een of twee keer per jaar ingezet. Onze vrijwilligers schakelen we juist vaker in. Samen kunnen we ontdekken wat de beste manier is om de vrijwilligers er bij betrokken te houden." Dat geldt ook voor de programmering. "Bij De Bond beschikken ze over heel veel contacten met artiesten. Daar kunnen wij mogelijk ook van profiteren.”

Thema

Het Losserse theater hoopt nog voor de kerstvakantie het grootste deel van het nieuwe programma te kunnen presenteren. Anders dan andere jaren zet het theater daarbij in op programma met een thema. "Dus één Nederlandstalig concert, één avond met een coverband en één avond met cabaret en een lezing", zegt Miriam Reehuis. "Als we te veel van hetzelfde programmeren heeft dat invloed op de bezoekersaantallen hebben wij afgelopen jaar gemerkt.”

Reehuis: "We willen volgend jaar ook nog ruimte willen houden voor bijvoorbeeld een uitvaart of een jubileum zoals vorig jaar van dokter Boermans. Dat maakt dat er komend jaar weer flink wat activiteiten zullen zijn en dat is alleen maar mooi."

Oldenzaal e.o.