Volledig scherm

Overdinkel in beeld voor zonne-energiepark

OVERDINKEL - Het Friese bedrijf Powerfield heeft plannen voor de aanleg van een zonne-energiepark tussen de Lakerinksweg, Strootsweg en Hoofdstraat in Overdinkel. Er zijn al gesprekken gevoerd met de provincie en de gemeente Losser.

Powerfield is een van de grootste Nederlandse bedrijven op het gebied van aanleg van zonneparken. Eerder legde het bedrijf al parken aan in Emmen, Sappemeer, Veendam en Coevorden. In Overdinkel gaat het om een terrein van 25 hectare, waar in totaal 80.000 zonnepanelen kunnen worden geplaatst. Het park kan meer dan 6000 huishoudens van energie voorzien. Dat staat bijna gelijk aan het totale aantal huishoudens in de gemeente Losser.

Woensdagavond komen woordvoerders van Powerfield naar het Trefhuus in Overdinkel om uitleg over de plannen te geven. "Dat doen we om een zo breed mogelijk draagvlak te creeren", aldus woordvoerder Jacob van Leeuwen. "Als mensen bepaalden plannen hebben over de inrichting van het gebied, kunnen ze dat kenbaar maken. De realisatie van een groene dam om het gebied, zodat de zonnepanelen aan het zicht worden onttrokken, is ook bespreekbaar.mogelijk

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (42%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (50%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (8%)
1028 stemmen