Volledig scherm
© Gerard Vrakking

Paasvuur in Overdinkel verhuisd

OVERDINKEL - Het paasvuur in Overdinkel verhuist van de Invalsweg naar de andere kant van het dorp. Het vuur wordt eerste paasdag (20.00 uur) ontstoken op de hoek van de Strootsweg en Lakerinksweg.

De verhuizing heeft alles te maken met een ruilverkaveling en een bijna woningbrand van enkele jaren geleden door hetzelfde paasvuur. Lucien Game, voorzitter van het Oranjecomité. "De plek waar we nu zouden uitkomen, was vroeger maisland, maar nu een weiland. Om te voorkomen dat dat bij de aanvoer van het hout kapot zou worden gereden zouden we - met het neerleggen van rijplaten - grote kosten moeten maken." Daarbij zou het gaan om naar verluidt zo'n 750 euro. "En die konden we onmogelijk laten betalen door de boer waar het land van is", aldus Game.

Op korte termijn moest er een nieuwe locatie worden gevonden. Daarbij kreeg het Oranjecomité hulp van de families Olde Bolhaar en Luijerink, die aan de Strootsweg altijd al hun eigen paasvuur hielden. Dat is nu - minimaal voor één keer - gepromoveerd tot hét paasvuur van Overdinkel. Praktisch nadeel is wel, anders dan bij de Invalsweg, dat door inwoners van Overdinkel geen snoeihout en groenafval kan worden afgegeven voor de opbouw van het paasvuur. Game: "Dan zou het paasvuur te hoog worden. Bovendien hebben we er geen goed zicht op wat mensen precies aanleveren". Snoeihout en groenafval kunnen nu gratis worden afgegeven bij de gemeentewerf.

Oldenzaal e.o.