Peter maakt bijzondere nestkasten voor onder meer de oeverzwaluw.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter maakt bijzondere nestkasten voor onder meer de oeverzwaluw. © Beeldbewerking DTCT

Peter uit Losser bezorgt ijsvogel en vleermuis warm plekje in betonnen brug: ‘Precisiewerkje’

LOSSER/AMSTERDAM - Nestkastbouwer Peter Steffens uit Losser was een groot deel van het voorbije jaar bezig met een heel bijzondere klus: hij maakte kraamkamers voor vleermuizen en nestkasten voor vogels in de betonbalken en -pijlers van een grote brug in Amsterdam. „Het was millimeterwerk.” 

 1. Betsie en Wim vieren kerst in de camper in Twente: ‘Thuis zit je ook maar tegen elkaar aan te kijken’
  PREMIUM
  Video

  Betsie en Wim vieren kerst in de camper in Twente: ‘Thuis zit je ook maar tegen elkaar aan te kijken’

  OVERDINKEL - Terwijl de meeste mensen met de kerstdagen bij de kerstboom zitten, de kalkoen in de oven suddert, de kinderen verveeld op de bank de 53-ste kerstfilm kijken, zijn er ook mensen die het heel anders aanpakken. Zoals Betsie en Wim Esmeijer-Hoek uit Vaassen. Zij vieren kerst in hun camper, en doen dat diep in Twente, op camperplaats Skop’nboer in Overdinkel.
 2. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

  Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

  Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.

Oldenzaal e.o.