Volledig scherm
Lars Roord , Jurran Visschedijk , Martin Schreur en Thomas Jansink (vlnr) presenteren het plaatsjesboek van de jubilerende SV De Lutte dat vanaf vandaag verkrijgbaar is bij de lokale supermarkt. © Reinier van Willigen

Plaatsjesboek voor helden van jubilerend SV De Lutte

OLDENZAAL - Organisatorische was het een hele klus. Maar dankzij een strakke planning konden op een zondag ruim 500 foto’s worden gemaakt voor het plaatjesboek van de jubilerende SV De Lutte. Vanaf zaterdag 19 oktober zijn de plaatjes van alle actieve leden en vrijwilligers binnen de club verkrijgbaar bij de lokale supermarkt. 

Omdat er al een klassiek jubileumboek was gemaakt bij het 50-jarig bestaan van SV De Lutte moest voor het 75-jarig bestaan iets anders worden bedacht. Zo ontstond het idee om, geheel in de stijl van de befaamde Panini-voetbalplaatjes, een boek te maken met foto’s van de eigen clubhelden.

Vier leden van de activiteitencommissie, Thomas Jansink, Jurran Visschedijk, Lars Roord en Lotte ter Horst, gingen met de uitvoering aan de slag. Met succes werd bij Martin Schreur, eigenaar van de lokale supermarkt, aangeklopt voor financiële ondersteuning. „Collega’s die ook aan zo’n actie hebben meegewerkt, kijken daar met veel plezier op terug. Bovendien zitten we vijf jaar in De Lutte”, legt de ondernemer uit.  

Fotodag

Toen de sponsoring rond was, moest een fotodag worden georganiseerd. Tussen half acht ’s morgens en half vijf ’s middags werden ongeveer 500 leden op de foto gezet. Alle actieve voetballers, handbalsters en vrijwilligers (op een enkeling na) die zich in een commissie inzetten voor hun club. Van hoofdbestuur tot kantinecommissie en van onderhoudsploeg tot technische commissie.  Visschedijk: „Ook de mensen die normaal gesproken niet voorop staan, zijn op de foto gegaan. Vrijwilligers maken wel de club.”

Korstjes

Het boek (60 pagina’s, 570 stickers en gratis voor iedereen die erin staat) komt niet alleen uit foto’s te bestaan. De plaatjes worden aangevuld met tekst en foto’s, die samen een mooi beeld schetsen van de geschiedenis van de club. „Het wordt een echt collectors item”, voorspelt Jansink.

De plaatjes en het boek zijn tot en met zondag 15 december verkrijgbaar. Rondom die datum wordt er ook nog een ruildag georganiseerd voor de fanatieke verzamelaars. Roord, Visschedijk en Jansink zijn tevreden over het resultaat. En hebben veel plezier gehad bij het zien van alle foto’s. „Sommige jongens die vroeg in de ochtend aan de beurt waren, hadden de korstjes nog niet helemaal uit de ogen.”

Oldenzaal e.o.