Volledig scherm
De ravage na de ramkraak in Losser was enorm © News United/Dennis Bakker

Politie krijgt één tip over ramkraak bij Losserse juwelier

UpdateLOSSER - De politie heeft één tip gekregen over de ramkraak bij de Losserse juwelier Vreriks, naar aanleiding van de uitzending Opsporing Verzocht dinsdagavond. Over de waarde en de inhoud van deze tip doet de politie geen mededelingen.

De ramkrakers die in de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 februari toesloegen bij juwelier Vreriks in Losser, hebben een 'flinke buit’ ontvreemd. In twee minuten tijd graaiden ze tal van sieraden, van onder meer Ti Sento, en horloges van met name Seiko, Pulsar en Boccia bij elkaar.

Vier daders

Dat bleek in het tv-programmawaarin de politie aandacht vroeg voor de zaak. Er wordt gezocht naar vier daders. De politie vermoedt dat de ramkrakers landelijk toeslaan. Mogelijk werken ze samen met handlangers in Amsterdam. Het Volkswagen-busje waarmee de ramkraak in Losser werd gepleegd, was gestolen in de hoofdstad. Volgens getuigen heeft de bestelwagen een dag voor de ramkraak al geparkeerd gestaan aan de Lijsterbesstraat in Losser, op een parkeerplek voor gehandicapten.

Enorme ravage

De daders richtten die bewuste woensdagnacht een enorme ravage aan bij juwelier Vreriks aan de Sint Maartenstraat in Losser. De ramkraak werd omstreeks 03.00 uur met het Volkswagen-busje gepleegd. De ramkrakers vluchtten daarna weg op twee scooters; het busje bleef in de gevel achter.

In de Lijsterbesstraat zijn de scooters vermoedelijk in een gereedstaande bestelbus of kleine vrachtwagen geladen, waarna ieder spoor van hen ontbreekt.

Drie weken dicht

De schade was voor Vreriks was dermate groot, dat de Losserse juwelierszaak drie weken dicht moest. Mensen die meer weten over de ramkraak, wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan ook via de site van Opsporing Verzocht.

Bekijk hieronder beelden van direct na de ramkraak:

Oldenzaal e.o.

Poll

Bezoekers dupe van conflict rond rode Brueghelmunt

Bezoekers dupe van conflict rond rode Brueghelmunt

  • Schandalig dat Lossernaren met de gebakken peren zitten (46%)
  • Domme pech, moet je maar niet zoveel munten inslaan (27%)
  • Afschaffen die munt en gewoon mobiel betalen (27%)
155 stemmen