Politie onderzoekt schoten op sportschool in Losser

video/updateLOSSER - De politie doet onderzoek naar een schietincident aan de Smitsbreeweg in Losser. Bij een sportschool in de straat zijn donderdagochtend kogelgaten ontdekt in de ramen van het pand. Op de parkeerplaats liggen kogelhulzen. De omgeving is afgezet. 

Onbekend is nog wat er precies heeft plaatsgevonden en wanneer de mogelijke schietpartij gebeurd kan zijn. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. In het pand is sportschool de Sport Fabrik gevestigd.

De politie vermoedt op basis van een al gehouden buurtonderzoek, dat het pand woensdagavond is beschoten, ergens tussen 22.15 uur en 23.30 uur. Meerdere mensen zeggen in die periode knallen te hebben gehoord. Er is toen bij de politie echter geen melding binnengekomen dat er geschoten zou worden op de sportschool.  De melding van een mogelijk beschieting was pas donderdagochtend, toen de gaten in de ramen werden ontdekt. Door wie dat werd ontdekt - de eigenaar of een passant - kon de politie nog niet zeggen.

Buurtbewoners reageren donderdagmiddag geschrokken. „Dit komt echt uit de lucht vallen”, zegt een buurvrouw, die ook pas donderdagochtend hoorde over de schietpartij. „Ik heb helemaal niets gehoord.” Ook een andere buurtbewoner had het voorval niet aan zien komen. Volgens hem is het een rustige buurt, al zijn er wel eens pogingen tot inbraak geweest bij de naastgelegen distilleerderij Horstman. „Maar dat is een heel ander verhaal. Een schietpartij zou ik hier nooit verwachten.”

Gewoon open

In de loop van de middag meldde directeur Edwin Bos op het Facebook-account van de sportschool dat die gewoon open gaat. “Wij zijn vanochtend opgeschrikt door een aantal kogelgaten in de ramen aan de zijkant van ons pand. Via deze weg willen we jullie op de hoogte stellen van het feit dat wij in het ongewisse zijn over wat er precies gebeurd is. De politie is ingeschakeld en heeft uitgebreid onderzoek gedaan", meldt Bos, die op het zelfde account steunbetuigingen krijgt.

Faillissement

De Sport Fabrik is een doorstart van Olympic Gym Losser dat een jaar geleden failliet ging. Mede-eigenaar Edwin Bos vroeg zelf het faillissement aan, omdat zijn oud-compagnon Ronald Boevenbrink garantstellingen had afgegeven, die schuldeisers wilden incasseren. Bos zei dat Olympic Gym Losser was meegezogen in het faillissement van Boevenbrink’s Olympic Gym Hengelo. Vorig jaar maakte Edwin Bos een nieuwe start met de Sport Fabrik in Losser. Hij was donderdag aanwezig, maar wilde niet inhoudelijk reageren op het voorval. Wel zei hij geschrokken te zijn.

Witwassen

De curator van dat faillissement legde een relatie met de vondst van een hennepkwekerij bij het woonadres van Boevenbrink. Het aantal leden van de sportschool daalde, maar die daling verklaart volgens de curator niet de grote daling aan inkomsten. Volgens hem wijst het erop dat de sportschool werd gebruikt om illegale opbrengsten uit drugs wit te wassen. Inkomsten uit de hennep zouden zijn weggevallen.

Vandalisme

Olympic Gym in Hengelo is eerder dit jaar doelwit van vandalisme geweest. Er werd onder meer met witte verf een opmerkelijke tekst gespoten op de zijkant van het pand. Met grote letters stond er geschreven: ‘Afblijven’. En: ‘Ronald dikke hond’, met een kruis.

Diefstal

De curator deed al eerder aangifte van diefstal van een groot deel van de sporttoestellen uit de sportschool. Recentelijk zouden opnieuw spullen uit het pand zijn ontvreemd. Zoals verwarmingselementen en leidingen.

Buurtbewoners reageerden donderdagmiddag geschrokken. 

De politie roept getuigen op zich te melden.

De politie heeft de omgeving aan de Smitsbreeweg afgesloten voor onderzoek.
Volledig scherm
De politie heeft de omgeving aan de Smitsbreeweg afgesloten voor onderzoek. © Dennis Bakker / News United

Oldenzaal e.o.