Volledig scherm
Catharina van der Wal, Odette Hampsink en Hanneke Koertshuis (vlnr.) zijn vastbesloten om van 'Proef & Geniet', een nieuw onderdeel van de Lutter Hellehondsdagen, een succes te maken. © Reinier van Willigen

‘Proef & Geniet’ nieuw op Hellehondsdagen De Lutte

DE LUTTE - 'Proef & Geniet' is het motto van het onderdeel dat dit jaar voor het eerst is toegevoegd aan de jaarlijkse Hellehondsdagen in De Lutte. Op zondag 10 juli (10.00 tot 16.00 uur) kunnen de liefhebbers van mooie spulletjes en lekkere dingetjes terecht in de Appelhof naast dorpshoes Erve Boerrigter.

Meer dan vijftien jaar was de Home Made Fair een grote publiekstrekker tijdens de Hellehondsdagen. De markt van zelfgemaakte producten in de Appelhof trok steevast veel bekijks. Met de eerste editie van ‘Proef & Geniet’ lijkt het Lutter dorpsfeest echter een waardige opvolger in huis te hebben. „We hebben nu al deelnemers voor volgend jaar”, melden Hanneke Koertshuis en Odette Hampsink enthousiast.
Beide Luttenaren namen in het verleden met plezier deel aan de Home Made Fair. Toen duidelijk was dat de organisatie van dit onderdeel ermee stopte, ontstond al gauw het idee om het stokje over te nemen. „Wij vonden het heel erg jammer dat de fair stopte”, vertellen Koertshuis en Hampsink in koor. „Catharina (van der Wal, red.) van Pannenkoekhoes De Stroper dacht er net zo over. We willen voor iedereen een leuke en gezellige markt organiseren. Niet dat je er een keer overheen loopt en dan weer verder gaat. De bezoekers moeten er blijven hangen. Alle bezoekers van de Hellehondsdagen, ook de mannen, moeten het gevoel krijgen dat ze de Appelhof mee moeten nemen.”

Voor meer informatie of opgave voor ‘Proef & Geniet’ (van 10.00 tot 16.00 uur) zie: www.hellehond.nl.

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (40%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (52%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (8%)
836 stemmen