Op de voorgrond de nieuwbouw van Morsink Dier & Hobby en daarachter de oude boerderij, die in twee woningen is opgedeeld. De bewoner van het achterste deel stapte naar de Raad van State in verband met het planschadebedrag dat hij zou krijgen van de gemeente Losser.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de voorgrond de nieuwbouw van Morsink Dier & Hobby en daarachter de oude boerderij, die in twee woningen is opgedeeld. De bewoner van het achterste deel stapte naar de Raad van State in verband met het planschadebedrag dat hij zou krijgen van de gemeente Losser. © Gijs Groeneveld

Raad van State tikt gemeente Losser op de vingers na verlagen planschadebedrag monumentale boerderij in De Lutte

DEN HAAG/DE LUTTE - De gemeente Losser is woensdag opnieuw op de vingers getikt door de Raad van State na een slepende zaak rond de waardedaling van een monumentale boerderij in De Lutte. Die daalde in waarde na de vestiging van een grote diervoederwinkel van Morsink op een steenworp afstand van de boerderij aan de Dorpsstraat.

 1. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’
 2. Het vermoeiende gevecht van boer Gerrit-Jan tegen de overheid: ‘Ze spelen het spel, net zo lang tot je knapt’
  PREMIUM

  Het vermoeien­de gevecht van boer Ger­rit-Jan tegen de overheid: ‘Ze spelen het spel, net zo lang tot je knapt’

  De onderhandelingen met de provincie Overijssel over het voortbestaan van zijn bedrijf; ze kwamen boer Gerrit-Jan Snippert op een gegeven moment de strot uit. Na zes jaar vol slapeloze nachten ligt er eindelijk een oplossing. Hij kijkt terug op het proces dat hij al gehad heeft, maar nogmaals gaat krijgen, net als vele andere boeren. „Ze spelen het spel, net zo lang tot je knapt.”

Oldenzaal e.o.