Volledig scherm
Na een gesprek met wethouder Marcel Wildschut worden de aanwonenden van de parallelweg langs de Gronausestraat volgens Rob Posthumus weer serieus genomen door de gemeente. © Robin Hilberink

Rechtszaak vanwege parallelweg in Losser van de baan

LOSSER - Een dreigende rechtszaak, aangespannen door bewoners van de Gronausestraat in Losser tegen de gemeente, is voorlopig van de baan. De bewoners hadden bij de rechtbank willen afdwingen dat gemeente moest afzien van sluiting van parallelweg. Na een verhelderend gesprek met de wethouder willen ze eerst zien wat de gemeente hen aan ‘wisselgeld’ te bieden heeft.

Rob Posthumus, woordvoerder van de aanwonenden: „Dan moet je denken aan geluidswerende maatregelen. Of aansluiting van de eerste zeven woningen op het nieuwe riool. Die oude woningen hebben nu nog een aansluiting op de Smalmaatstraat.”

Stoom uit de oren
Twee weken geleden, tijdens de commissie Ruimte, kwam de bewoners nog het stoom uit de oren. Enkele insprekers, onder wie Posthumus, lieten niets heel van het gemeentelijke voorstel om de straat vanaf de rotonde bij de Broekhoekweg aan te passen. En mocht de gemeente toch vasthouden aan opheffen van de parallelweg, dan zouden ze elkaar wel treffen voor de rechter.

Anderhalve week geleden hielden de bewoners van de parallelweg open huis. Daar kwamen redelijk wat raadsleden op af. En een paar dagen later sprak wethouder Wildschut nog weer eens met de bewoners. Hij had al eerder laten weten dat het voorstel ‘nog niet in beton gegoten was’ en dat her en der nog best aanpassingen mogelijk waren. „Sinds de open dag voelen we ons weer serieus genomen”, zegt Posthumus.

Variant
De Losserse gemeenteraad lijkt dinsdag 11 oktober te kiezen voor de variant met én een middenberm én het schrappen van de parallelweg. Daar is Posthumus ook wel van overtuigd, „maar dat wil niet zeggen dat onze rol daarmee dan ook is uitgespeeld. We kunnen altijd nog bezwaar aantekenen tegen de kapvergunning van 16 bomen en zo de werkzaamheden lang ophouden. Nogmaals daar zijn we niet op uit, maar de gemeente moet ons wel wat te bieden hebben.”

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (41%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (51%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (8%)
904 stemmen