DE LUTTE - Het jaarlijkse openluchtconcert landgoed De Wilmersberg. Dit jaar werkt het Orkest van het Oosten samen met Gospel Choir ZO!.
Volledig scherm
DE LUTTE - Het jaarlijkse openluchtconcert landgoed De Wilmersberg. Dit jaar werkt het Orkest van het Oosten samen met Gospel Choir ZO!. © Robin Hilberink

Regenponcho’s niet nodig bij concert op De Wilmersberg in De Lutte

DE LUTTE - In de wijde omgeving regende het pijpenstelen, maar op landgoed De Wilmersberg in De Lutte bleef het zondag nagenoeg droog. Het enige wat daar rijkelijk vloeide was de wijn, tijdens de achtste editie van het razendpopulaire High Wine openluchtconcert van het Orkest van het Oosten. 

Ze had de regenponcho’s al klaargelegd onder de stoelen, maar ze zijn nauwelijks nodig geweest, stelt organisator Githa van Vilsteren van Landgoed De Wilmersberg tevreden vast. Bezoekers konden zondag ongestoord luisteren naar de muziek van Orkest van het Oosten, die samen met ​​ZO! Gospel Choir op de bühne stond. Een multi-etnisch koor dat onder leiding staat van de bekende zangeressen Shirma Rouse en Berget Lewis. 

Nieuwe samenstelling

Tussen de bekende musici van het orkest zat een aantal nieuwe gezichten. Door een fusie met het Gelders Orkest is de samenstelling van het Orkest van het Oosten vanaf deze zomer veranderd. Hoe dit zou uitpakken tijdens het jaarlijkse openluchtconcert? Daar was Van Vilsteren vooraf zelf ook benieuwd naar. „Ik denk niet dat het publiek er iets van merkt, alleen de echte Twentenaar zal het misschien opvallen.” Achteraf pakte het perfect uit, besluit Van Vilsteren. „Ze brachten gezamenlijk een heel goede energie. En dat bleek ook wel uit de enthousiaste reacties van de bezoekers.” 

Zo’n duizend muziekliefhebbers genoten van gospel-, R&B- en popmuziek, waaronder nummers als Man in the Mirror en Lean on me, maar ook klassieke nummers werden ten gehore gebracht. 

Met zo’n duizend bezoekers is het concert steevast uitverkocht. „Groter moet het niet worden”, vertelt Van Vilsteren. „We vinden het belangrijk om die kneuterigheid een beetje te bewaren. De kwaliteit is geweldig, maar qua opzet moet het wel enigszins Twents blijven.” 

Oldenzaal e.o.