Volledig scherm
PREMIUM

Restafval in Losser daalt door diftar

LOSSER - De beoogde afname van het restafval naar 85 kilogram per inwoner wordt dit jaar nog niet gehaald. Maar de invoering van diftar lijkt er wel voor gezorgd te hebben dat de meeste inwoners van de gemeente Losser zorgvuldiger omgaan met hun afval.

In een raadsinformatiebrief zet het college de eerste resultaten van 2018 op een rijtje voor de gemeenteraad. De vorige raad besloot in april vorig jaar dat per 1 januari 2018 het systeem van tariefdifferentiatie (diftar) zou worden ingevoerd in Losser. Stip op de horizon was daarbij een hoeveelheid van 50 kilo restafval per inwoner in 2030.

  1. Zonnige begrotingen in gemeenten Losser en Dinkelland
    PREMIUM

    Zonnige begrotin­gen in gemeenten Losser en Dinkelland

    LOSSER/DENEKAMP - Na Oldenzaal, afgelopen maandag, hebben ook de gemeenteraden van Losser en Dinkelland (allebei dinsdag) ingestemd met de gemeentebegroting. En net als in Oldenzaal gebeurde dat in Losser en Denekamp met algemene stemmen. Vreemd was dat niet, de economie draait als een tierelier en dat heeft ook positieve gevolgen voor de begrotingen van de gemeenten. Er hoefden geen pijnlijke keuzes gemaakt te worden voor een sluitende begroting en er is (genoeg) geld om te investeren.

Oldenzaal e.o.