Volledig scherm
LOSSER - Algemene foto's van losser, gemeentehuis, martinus toren, beeld, bleekveldjes/was beekjes, invalsweg/losser bord/bebouwde kom bord. EDITIE: ENSCHEDE FOTO: Mark Mensink - DTCT MM20130626 © Mark Mensink - DTCT

Ruim 14 mille voor incidentele subsidies in gemeente Losser

LOSSER - De belangstelling voor de toekenning van incidentele subsidies door de gemeente Losser was dit najaar weer groot. 25 organisaties hadden samen om ruim 44 mille gevraagd. Uiteindelijk wordt slechts een derde van dit bedrag (iets meer dan 14.000 euro) toegekend.

De grootste bijdrage (3320 euro) gaat naar de stichting Lossers Hart, die een AED wil aanschaffen voor vier wijken. De bewoners worden gestimuleerd een cursus te gaan volgen. Naast de kosten van aanschaf worden daarom enkele informatiebijeenkomsten gehouden. Voor de fusie tussen De Tukkers (algemeen drum- en trompetterkorps) en Harmonie Kunst en Strijd heeft het college 1550 euro over.

Volley ’68 en De Combinatie ’64 krijgen samen 2350 euro voor het inrichten van de kantine in de nieuwe sporthal De Fakkel. Twee mille is beschikbaar gesteld voor een vrijwilligersproject van FC Noaber. Ook aanvragen vanuit de kerkdorpen werden gehonoreerd. Zo krijgt Concordia uit Overdinkel 750 euro voor een bijzonder Passio-concert, gaat er 780 euro naar Jong Nederland De Lutte voor de intocht van Sinterklaas en krijgt Beuningen onder meer geld voor een excursie naar enkele kleine kernen (600 euro) en een welkomstmand voor nieuwe inwoners (250 euro). 

Oldenzaal e.o.