Volledig scherm

Sander Wansing uit Losser bij Vroege Vogels

LOSSER - Sander Wansing heeft zich helemaal verdiept in kraanvogels, Dinsdag 25 oktober bij NPO 2 (19.20 uur) mag hij zijn kennis tonen op televisie

Sander Wansing (57) is radioloog van beroep, maar daarnaast ook vooral vogelaar. Met een absolute voorliefde voor de kraanvogel. Het gebied dat zijn hart heeft gestolen, is het Diepholzer Moorniederung, ten noordoosten van Osnabrück waar in maart en oktober tienduizenden kraanvogels neerstrijken „Als je ze voor de eerste keer ziet op een maïsakker en dan dat ‘kru- kru’ geluid hoort, ben je direct verkocht. Ik niet alleen, duizenden met mij.”

Kennis geroemd
Het gebied van de Diepholzer Moorniederung is zo’n 1050 vierkante kilometer groot. Wansing kent diverse plekken waar hij vrijwel zeker duizenden kraanvogels aantreft. In het wereldje van de vogelaars wordt zijn kennis van het gebied en de kraanvogel inmiddels zo geroemd, dat makers van het VARA tv-programma Vroege Vogels juist bij hem uitkwamen voor een reportage over het gebied én over vogelaars. Afgelopen dinsdag werd hij een hele dag gevolgd door presentator Menno Bentveld en twee cameramensen. „Natuurlijk was ik vereerd. Zo vaak overkomt je dit niet.”

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (42%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (50%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (8%)
938 stemmen