Volledig scherm
(Foto ter illustratie) © ROBIN UTRECHT

Schommel op schoolplein in Losser vernield door vuurwerk

LOSSER - Van de schommel op het schoolplein van basisschool de Verrekijker in Losser is na de jaarwisseling niets over. Vuurwerkvandalen hebben het ‘vogelnest’ compleet vernield. Op sociale media circuleerden al gauw verschillende beelden van een ‘enorme explosie’, zoals adjunct-directeur Robert Postel omschrijft, op het schoolplein aan de Jan Jansstraat in Losser.

Het gevolg is een enorm gat midden in de zogeheten ‘vogelnestschommel’. “Je hebt echt een zware bom nodig om zo’n ding kapot te krijgen”, zegt Postel verontwaardigd. “Dat is zulk sterk, dik materiaal, dat krijg je met een vuurwerkpakketje van de supermarkt niet voor elkaar.”

Aangifte

Van diverse ouders kreeg de basisschool de beelden opgestuurd. Er werd direct daarna aangifte gedaan bij de politie. De beelden werden naar de gemeente gestuurd, die de schommel in eigendom heeft.

De gemeente heeft de schommel direct laten demonteren, en gaat hem op termijn vervangen. Maar daarmee is het verhaal nog niet uit, geeft woordvoerder Hans Lammertink aan. “De daders moeten niet denken dat ze er zomaar mee wegkomen. Het gaat om aanzienlijke schade. Zo’n nieuwe schommel kost meer dan 1000 euro. Wij gaan zeker kijken of we de schade op hen kunnen verhalen.”

Quote

De daders moeten niet denken dat ze er zomaar mee wegkomen. Het gaat om aanzienlij­ke schade

Hans Lammertink, woordvoerder gemeente Losser

Geen aanhouding

Tot nu heeft de politie nog geen aanhouding verricht, maar volgens adjunct-directeur Postel wordt het niet moeilijk de daders op te sporen. “De namen van de personen die de video’s hebben geplaatst staan er gewoon boven.”

De school heeft overigens nog meer schade ondervonden tijdens de jaarwisseling. Afgezien van de kapotte schommel is ook een ruit gesneuveld. “Maar of dat wat met deze bom te maken heeft gehad, is niet duidelijk. Wellicht dat daar andere daders verantwoordelijk voor zijn geweest.”

Oldenzaal e.o.