Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Schuttersfeest St. Marten gaat door ondanks overlijden voorzitter

LOSSER - Op uitdrukkelijk verzoek van Arjan Scheffer, die in de nacht van zaterdag op zondag overleed, gaat dit weekeinde het schuttersfeest in Losser in aangepaste vorm gewoon door.

Ze zijn compleet verslagen en aangedaan door het slechte nieuws. Deze maandag staan ze ook al weer op het parkeerterrein bij het zwembad aan de Bookholtlaan om de tent voor de feestelijkheden van zaterdag en zondag op te bouwen. „Het is allemaal zo vreselijk dubbel. Het is nauwelijks te bevatten”, zegt tijdelijk voorzitster Marion Wilke. „Maar dit is wat Arjan wou. Het feest moest doorgaan. Als ik er niet meer ben, drink dan maar een pilsje op mij, zei hij een paar weken geleden nog. Dat doen we ook. Het wordt een feest met een lach en een traan.”

Hersentumor
In de nacht van zaterdag op zondag overleed Arjan Scheffer, die drie jaar geleden nog schutterskoning was van St. Märten, op 40 jarige leeftijd. Zeven weken geleden werd bij hem hersentumor geconstateerd. Marion Wilke: „We hoorden het op een feest van een zustervereniging in Duitsland. Daarna ging het heel snel. Er kwamen allerlei uitzaaiingen.”

Instemming
Drie weken geleden zat het bestuur nog bij elkaar bij Arjan Scheffer om allerlei zaken rond het schuttersfeest van aanstaand weekeinde door te nemen. „Alle besluiten die nu we hebben genomen, hebben de instemming van Arjan”, weet Marion Wilke.

Afscheid
Vrijdagavond is de avondwake en zaterdagmorgen wordt Arjan Scheffer begraven in Nijverdal. Alle feestelijkheden bij St. Märten voor vrijdag en zaterdagmorgen zijn dan ook geschrapt. Vanaf 19.00 gaat het programma weer door met het Dorpskoning schieten en twee uur later is het afscheidsbal van koning Bennie Jassies.

Oldenzaal e.o.