Schuurbrand in Losser onder controle, nog wel rookoverlast door nablussen

Update | VideoLOSSER - Een schuur aan de Oldenzaalsestraat in Losser is vrijdag aan het eind van de middag in brand gevlogen. Meerdere brandweervoertuigen arriveerden om het vuur te bestrijden. De schuur kan als verloren worden beschouwd.

Bij de brand kwam veel rook vrij. Die rook bleef in de omgeving van de brand hangen. De brandweer waarschuwt omwonenden op Twitter om ramen en deuren gesloten te houden. 

Omstreeks 17.30 uur werd bekend dat het gevaar dat de brand zich zou uitbreiden, was geweken. Eén van de brandweerwagens ging vervolgens terug naar de kazerne. Enkele andere (blus)voertuigen bleven in Losser om de restanten van de schuur te blussen. In de schuur bevonden zich landbouwvoertuigen, landbouwmachines en gereedschap. Door de brand is de schuur volledig verwoest. Bij de brand is veel rook vrijgekomen. Vanuit de wijde omtrek was de rook goed zichtbaar. Vanwege de weersomstandigheden bleef de rook enige tijd rondom het incident hangen. 

Rond 18.00 uur was de brand onder controle. Wel kondigde de brandweer aan nog even bezig te zijn met nablussen. Dat kan nog rookoverlast geven in de omgeving. Brandweer Twente heeft uit de kazernes Losser, De Lutte, Oldenzaal, Enschede en Weerselo eenheden ingezet om de brand te bestrijden.

Volledig scherm
De vlammen slaan uit het pand en er komt veel rook vrij. © News United/Dennis Nengerman

Oldenzaal e.o.