Volledig scherm
De tweede editie van de zomertriatlon in Losser, met jeugd en senioren. © Robin Hilberink

Skeeleren, fietsen en hardlopen in Losser valt in de smaak

LOSSER -  IJsclub Losser en D.S.V. de Skeuvel organiseerden vorig jaar voor het eerst een zomertriatlon. Het skeeleren, fietsen en hardlopen viel in de smaak: zondag was editie twee.

Zo’n vijftig deelnemers stonden zondagochtend klaar toen het startschot werd gegeven. De een volledig uitgedost in trainingsoutfit met lange broek, maar velen hadden een korte broek aan. En er werd veel gedronken. Het was namelijk warm tijdens het skeeleren, fietsen en hardlopen. Volgens Heleen Jeurink van de organisatie waren de weersomstandigheden perfect. „Daar hebben we echt geluk mee gehad. Alles is vlekkeloos verlopen. Aanvankelijk hadden we echter gehoopt op meer deelnemers. We hoopten op zo’n honderd deelnemers in totaal van alle categorieën. Maar het waren er dus vijftig in totaal. Desondanks kunnen we terugkijken op en geslaagde editie.’’

Mix

Het evenement bestond uit meerdere categorieën. De dames kort, de damesteams, de gemengde jeugdteams, de gemengde seniorenteams, de heren kort en lang en de herenteams. Allereerst stond het skeeleren op het programma, daarna het fietsen en tot slot het hardlopen.

Mark Bevers en Boyd Koster noteerden de snelste teamtijden. Beide atleten zijn van IJsclub Losser. De snelste individuele tijd kwam van Niels Leliveld. „En hij is van de Skeuvel. Dat was dus mooi verdeeld”, zei Jeurink. „Het mooie is dat we een mix hadden van deelnemers uit Losser en omgeving Enschede. Ook jeugd vanaf 12 jaar heeft meegedaan. Alleen van de jeugd hadden we één team. Dat was wel jammer.”

Zomerse variant

Of IJsclub Losser en D.S.V. de Skeuvel volgend jaar doorgaan met de organisatie van de zomertriatlon? „Ja, dat is zeker het plan”, aldus Jeurink. Vooral het skeeleren is bijzonder. Bij de meeste triatlons wordt er naast hardlopen en fietsen gezwommen. „Er is vrij vaak een triatlon of runbikerun, maar dit inderdaad niet. Het is aanvankelijk begonnen met de wintertriatlon (schaatsen/fietsen/hardlopen), en aangezien dat bij deelnemers in de smaak viel hebben we vorig jaar ook een zomerse variant hiervan gemaakt.”

Oldenzaal e.o.