Volledig scherm

Soepele overgang naar nieuw Katholiek Losser

LOSSER - De manier waarop Losser omgaat met de sluiting van hun Martinuskerk om vervolgens op te gaan in de nieuwe geloofsgemeenschap Katholiek Losser, mag een voorbeeld voor de hele Nederlandse kerkparochie worden genoemd. Geen opstandige kerkgangers, geen rellen. Wel steeds samen optrekken om vanaf 27 november samen te ‘kerken’ in de Maria Geboortekerk.

In de Maria Geboortekerk is geen plek voor het gebedskruis van de Martinuskerk. Dat is een klap in het gezicht voor alle kerkgangers uit de Martinuskerk, die 32 jaar geleden maar liefst 32.000 gulden inzamelden om pastoor Ru Driever een geschenk te geven. Waar het kruis nu blijft, is maar zeer de vraag.

Martinus in nieuwe kerk
Kerkgangers van de Martinuskerk vinden straks nog wel iets terug van de oude kerk. Het Mariabeeld gaat mee. En dat geldt ook voor de twee houten beelden, die jaren geleden meekwamen uit de kerk in de Glane. De kleine kruisbergstatie komt te hangen in de gang en de gong is straks ook weer te horen.

De Martinuskerk. Foto Charel van Tendeloo

Zondagsmis
De oude vertrouwde mis met koorzang blijft op zondag. Anderssoortige missen, zoals die vaak in de Martinuskerk waren, gaan naar de zaterdag.

Volledig scherm
Vrijwilligers Ans van der Wiel en Willy Tenfelde in hun geliefde martinuskerk © Carlo ter Ellen

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (39%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (53%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (7%)
804 stemmen