Volledig scherm
De politie heeft de omgeving aan de Smitsbreeweg afgesloten voor onderzoek. © Dennis Bakker / News United

Sportschool Losser woensdagmiddag weer open na schietpartij

LOSSER - Burgemeester Cia Kroon van Losser heeft woensdag halverwege de middag besloten om de sluiting van Sportschool De Sport Fabrik aan de Smitsbreeweg op te heffen. De burgemeester nam dat besluit in overleg met de politie.

Formeel mocht de sportschool woensdagmiddag vanaf 15.30 uur weer open, maar eigenaar Edwin Bos besloot de deuren vanaf 17.00 uur te openen. Het pand werd op last van de burgemeester vorige week donderdag gesloten, nadat het de avond daarvoor was beschoten was. 

Onduidelijk

„Na de beschieting van vorige week, was de situatie rond het incident volstrekt onduidelijk”’, aldus Kroon. „We konden niet inschatten of er kans op herhaling bestond en medewerkers en bezoekers van het pand daardoor gevaar zouden lopen.”  Volgens de burgemeester is het politieonderzoek nu zo ver gevorderd dat de sportschool met goedvinden van de politie weer kan worden vrijgegeven.

Dat is een week eerder dan voorzien. Kroon had in eerste instantie een sluiting van veertien dagen gelast.  Hoewel het politieonderzoek nog doorloopt, lijkt het niet noodzakelijk het pand nog langer gesloten te houden. „Dat is veilig en verantwoord. Er is kennelijk voldoende helderheid over wat zich heeft afgespeeld”, aldus Kroon, die inhoudelijk niet wil ingaan op de vorderingen van het onderzoek.

Tijdelijk onderkomen

Dat betekent dat de bedrijven die in het pand gevestigd zijn, behalve De Sport Fabrik ook  TeamFysio Losser, na een sluiting van een week, weer over het pand kunnen beschikken.

De sportschool kon overigens sinds dinsdag met de groepslessen terecht in een lege opslaghal van Hubo XL, een spontaan aanbod van eigenaar Rene Morshuis. 

Oldenzaal e.o.

Poll

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

  • Begrijpelijk, dit soort prijzen zijn veel te hoog (69%)
  • Jammer, daardoor krijg je minder variatie in het woningaanbod (10%)
  • Geef mij maar een goedkopere woning in een buitenwijk (21%)
1487 stemmen