Volledig scherm
De eerste editie van Lutterzand Literair © Reinier van Willigen

Subsidie voor Lutterzand Literair in De Lutte

DE LUTTE - Het festival Lutterzand Literair, schrijvers aan de Dinkel, krijgt een subsidie van 5000 euro van de gemeente Losser. De tweede editie staat gepland voor zaterdag 25 en zondag 16 januari 2020.

Aanleiding voor de subsidie is voor de gemeente Losser de verbreding van het toeristenseizoen. Daarnaast is het evenement onderscheidend en vergroot het de diversiteit van het toeristisch-recreatieve aanbod.

Daarnaast is het festival uniek voor de gemeente Losser en zorgt het daarmee voor een verbreding van het aanwezige recreatieprogramma. Het Toeristisch Genootschap Losser (TGL) ondersteunt de verlening van de subsidie aan het festival.

De subsidie is het resultaat van het Actieprogramma Recreatie en Toerisme dat afgelopen voorjaar, samen met vertegenwoordigers van de sector, is geactualiseerd. Het actieprogramma ondersteunt initiatieven die tot doel hebben het stimuleren van toerisme en recreatie in de gemeente Losser. De aanvraag voor het festival Lutterzand Literair is de eerste aanvraag volgens de nieuwe werkwijze.

De voorverkoop van het festival begint op 1 december.

Oldenzaal e.o.