Volledig scherm
Oktoberfeest Jetzt Geht's Losser © Reinier van Willigen

Succesvolle doorstart voor oktoberfeest Jetzt geht’s Losser

LOSSER - Na twee jaar is oktoberfeest Jetzt geht’s Losser weer terug van weggeweest. Het driedaagse evenement beleefde dit weekeinde een succesvolle comeback.

Drie dagen lang vierden bezoekers feest in de feesttent bij Steenfabriek De Werklust in Losser. Met 200 bezoekers tijdens de bedrijvendag op donderdag, 600 bezoekers tijdens de Mega Mallorca Party op vrijdag en 1000 bezoekers op het uitverkochte oktoberfeest op zaterdag, is de comeback wat organisator Pim Naafs betreft zeer geslaagd. „Dit is een blijvertje. Het past bij Losser. Hier moet je niet aankomen met dancefestivals. Gewoon een stevig feest met bier en Duitse muziek, daar houden ze hier van.” 

Vervolg

„Het was voor ons wel een risico”, zegt Naafs. „Maar uiteindelijk zijn we uit de kosten. Dus het heeft echt wel bestaansrecht.” Wat hem en zijn compagnon Bas Breukers betreft komt er dus zeker een vervolg. Ook van de bedrijvenavond. „Het was van tevoren even afwachten of dat aan zou slaan. Maar zo’n 25 bedrijven meldden zich aan en met 200 bezoekers is het wat ons betreft ook goed geslaagd. Dus dat willen we verder wel uitbouwen.”

In de omgeving bleef de muziek uit de tent niet onopgemerkt. „Ik heb twee appjes gehad daarover” zegt Naafs. „Maar goed, dit is één keer in het jaar. Normaal zijn dit soort evenementen altijd in het dorpscentrum, en nu een keer aan de rand van het dorp.”

Oldenzaal e.o.