Thomas (19) uit Losser tovert etalage om tot kerstdorp

VideoLOSSER - ‘It’s beginning to look a lot like christmas’. In een etalage aan de Raadhuisstraat in Losser in elk geval wel. Daar is sinds deze week het miniatuurkerstdorp van de 19-jarige Thomas Tijman te bewonderen.

Ja, bij hem thuis voelt het deze decembermaand wel een beetje leeg, geeft de jonge Lossernaar toe. Want normaal gesproken stalde hij zijn kerstdorp altijd uit in zijn slaapkamer. „We hebben thuis natuurlijk wel een kerstboom en alles, dus de kerstsfeer is er wel. Maar dit is toch wel een beetje een gemis.”

„Maar”, voegt hij er direct aan toe, „het is wel kicken dat ik dit nu aan heel Losser kan laten zien.” Vorig jaar kwam hij met zijn kerstdorp in zijn slaapkamer ineens in de publiciteit, zelfs SBS6 kwam langs voor opnamen. „Daar kwamen zoveel positieve reacties op. Toen heeft het CML (Centrum Management Losser, red.) mij benaderd met de vraag of ik in een lege winkelruimte wilde exposeren. En dat wilde ik wel.” 

Inmiddels is het kerstdorp, dat hij de afgelopen jaren bij elkaar heeft verzameld, te bewonderen in de etalage. Een schaatsbaantje, kerstbomen, schommels, een draaimolen en natuurlijk de vele huisjes maken het tot een sfeervol geheel. De totale waarde? Die schat Thomas op zo’n 7.500 euro. Een deel daarvan heeft ie cadeau gekregen, maar het grootste deel is zelf gekocht.

Oldenzaal e.o.