Volledig scherm
© Thinkstock

Thuiszorgbedrijf Solace wordt failliet verklaard

LOSSER/ALMELO - De rechtbank in Almelo spreekt dinsdag het faillissement uit van Solace ATC uit Markelo. Dat heeft eigenaresse Trees Zwienenberg deze maandag meegedeeld aan tientallen werkneemsters van de thuiszorgorganisatie, in een emotionele bijeenkomst in het raadhuis van Losser. De medewerkers hebben over afgelopen maand geen salaris ontvangen.

Zwienenberg stelde voor het vakantiegeld voor haar medewerksters in vier keer uit te betalen, om de meer dan gehalveerde omzet van Solace op te vangen. Die manier van uitbetalen is in strijd met de cao, de vakbond FNV Zorg & Welzijn ging daar niet mee akkoord.

Gedegen onderzoek
Vakbondsbestuurder Wim van der Hoorn dringt bij de morgen te benoemen curator aan op gedegen onderzoek. Ook zou eigenaresse Zwienenberg niet de mogelijkheid moeten krijgen haar werkzaamheden voort te zetten in een andere BV van haar, BiOns.

  1. Janice Meerenburgh hoogste nieuwkomer bij VVD

    Janice Meerenburgh hoogste nieuwkomer bij VVD

    LOSSER - Met enkele zeer opmerkelijke keuzes heeft de VVD haar verkiezingslijst vastgesteld. Janice Meerenburgh (38) , die sinds enkele maanden lid is van de VVD, is de hoogste nieuwkomer op de derde plaats. Oud-CDA-er Gerald Aveskamp staat zesde op de lijst en het huidige raadslid Ron de Leeuw komt niet verder dan de zevende plaats. Harry Heegen voert de lijst aan. De commissieleden Nick Visschedijk (2e), Hans Hanterink (4) en Ilona van Dijk (5) houden ook uitzicht op een raadszetel. De VVD gaat uit van drie raadszetels en hoopt zelfs op vier. Harry Heegen: „Ons motto is 'met opgestroopte mouwen' en dat doen we met doeners. Commissieleden zijn beloond voor hun harde werk.”

Oldenzaal e.o.